Menteşe Montaj Bankosu Mekatronik Sistem Tasarımı

24.01.2014

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı kapsamında “Menteşe Montaj Bankosu Mekatronik Sistem Tasarımı” araştırma projesi yapılacak.

SAÜ ve Toksan AŞ. işbirliği ile yapılacak projenin yürütücülüğünü SAÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Serdar Özkan yapacak. Proje kapsamında araç ön kaput menteşelerinin montajı ve kalite kontrolü için yeni teknolojileri kullanan evrensel bir mekatronik sistemin tasarlanması ve prototip imalatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Mevcut durumda geleneksel yöntemler kullanılarak ayrışık prosesler halinde üretilmekte olan menteşe için sektördeki gelişmelere paralel olarak yeni özelliklere ihtiyaç duyuluyor. Proje ile döner tablalı yeni sistem bu ihtiyaçları karşılamayı, verimlilik, ürün kalitesi, ergonomi ve iş güvenliği gibi konularda bir dizi yenilik içeriyor.

22-01-2014 / ST