“Street Soul (Sokak Ruhu)” fotoğraf sergisi, çevrimiçi olarak sanatseverlerle buluşuyor

“Street Soul (Sokak Ruhu)” fotoğraf sergisi, çevrimiçi olarak sanatseverlerle buluşuyor
15.02.2024
859
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarımı ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suzan Orhan’ın yeni solo fotoğraf sergisi Street Soul (Sokak Ruhu), Brüksel merkezli V-Art Union’a ait sanal sanat galerisinde gösterime girdi. 14-21 Şubat 2024 tarihleri arasında sokak fotoğrafları sergisi https://v-artunion.com/artist-suzan-orhan/#suzan-exh adresinde sürekli izlemeye açık olacak.

“Sokak Ruhu”

Fotoğraf gerçeği yakalamak ve göstermek için güçlü bir araç olarak kullanılıyor. Modern toplumda dramatik değişim sürecinde insanlığın durumunun görsel bir belgesi olan sokak fotoğrafçılığı, çağdaş toplumda hakikat arayışının güçlü araçlarından biri olmaya devam ediyor. Toplumsal ve doğal afetlerin son derece görünür hale geldiği çağdaş dönemde, görmenin etkisinin azalması, ironik bir durum arz ediyor. Aşırı görme çağı olarak da tanımlayabileceğimiz günümüzde, çağdaş toplum, görünenin arkasına gerçeği saklama konusunda becerikli hale geldi.

Sokak detaylarından oluşan fotoğraflar izleyiciyi gerçeği aramaya, bakılanı ama görülmeyeni görünür kılmak için zaman ayırmaya davet ediyor. 2014-2023 yılları arasında çekilmiş sokak fotoğraflarından oluşan ‘sokağın ruhu’ sergisi, Türkiye sokaklarının siyah beyaz görüntüleri üzerinden çağdaş dünyanın kodlarını anlama çabasını yansıtıyor. Hakikatin sadece görünenler üzerinden anlaşılamayacağı düşünüldüğünden, “Sokak Ruhu”sergisinde seyirciyi görünenler üzerinden anlamlandırma sürecine katmak için bazı fotoğraflarda belirsizlikler ve karanlık alanlar fazla bırakılmış. Sergi çevrimiçinde bir hafta boyunca sanatseverleri bekliyor.


859 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.