Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Eğitimi

Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Eğitimi
26.04.2024
464
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü (TOKAS) ve Hizmetiçi Eğitim ve Şube Müdürlüğü iş birliğiyle, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personellerine Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs eğitimi verildi.

Eğitime katılan SAÜ Rektör Yardımcısı ve TOKAS Koordinatörü Prof. Dr. Özer Köseoğlu, yeşil ve ekili alan miktarı gibi konularda Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına iş düştüğünü belirterek, sürdürülebilirlik alanında hassas davranılması gerektiğine değindi. Araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlenen süreçte yapılan işlerin daha görünür hale gelmesine dikkat çeken Köseoğlu, WEB sitelerinin aktif kullanılması, yapılan çalışmaların düzenli veri girişi olması gerektiğini belirtti. Köseoğlu “ Türkiye’de ve dünyadaki kurum ve kuruluşlarda sürdürülebilirlik konusu önemli bir noktaya ulaştı” dedi. TOKAS Koordinatör Yardımcısı Doç.Dr. Aliye Suna Erses Yay yaptığı sunumda, yükseköğretim kurumlarının sürdürülebilirliğe ilişkin politikaların toplum tarafından içselleştirilmesini sağlamada önemli bir rol ve sorumluluğa sahip olduğunu , ekolojik bilinci arttırma çabalarının yanında, enerji verimliliği artırmak, karbon salınımlarını düşürmek, atıkları azaltmak, geri dönüşümü desteklemek ve yüksek performanslı binalar inşa ederek çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Erses Yay, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayımlanan 17 ilkelik Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarına dikkat çekerek BM’nin 17 ilkeyi bilmenin vatandaşlık görevi olarak nitelendirdiğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik alanında takip ettiği ulusal ve uluslararası sıralamalarda ne durumda olduğunun analizlerle gösterildiği etkinlik, soru-cevap kısmıyla sona erdi.


464 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.