Sakarya Kent Şurası 128. Toplantısı’nda Sakarya Şehir Hafızası anlatıldı

Sakarya Kent Şurası 128. Toplantısı’nda Sakarya Şehir Hafızası anlatıldı
01.03.2024
634
A+
A-

Sakarya Kent Şurası Kurucu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu başkanlığında 128. Toplantısını yaptı.

Şura Başkanı Hacıeyüpoğlu tarafından şehrin sorunları ve çözüm önerileri anlatıldıktan sonra Kütüphane Şube Müdürü Zeliha Köksal sunum yaptı. Sunumun birinci bölümünde Sakarya Üniversitesi’nin üç paydaşla yürütüldüğünü belirtti. İkinci bölümde ise Şehir Hafızasının nasıl oluştuğu anlatıldı. Erol Öztürk, Hacıeyüpoğlu ile 06.02.2024’te Kütüphane Daire Başkanı Çetin Alpaslan, Öğr.Gör. Gürkan Kılıç, Abdullah Kaşkaş ile birlikte yapılan görüşme neticesinde 4 bin fotoğraflık 40 albümü dijitalleştirmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Sonrasında Şehir Hafızasının, Kütüphane Daire Başkanlığı’na teslim edilen albümlerden ve Sakarya’ya yaptığı çalışmalar ve yaptığı hizmetlerin fotoğraflardan yansıyanlardan oluşturulduğunu ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, üniversite ile toplum arasındaki bağları toplumsal hizmet ve sosyal sorumluluk anlayışını esas alarak güçlendirmek adına yapılan faaliyetler ve şehir hafızası hakkında yapılan akademik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Kütüphane Şube Müdürü Zeliha Köksal, Abdullah Kaşkaş, Malik Beyazhançer katıldı.

Toplantıya katılan haziruna Sakarya Şehir Hafızası’na yapılacak desteklerle güçleneceğini söyledi.


634 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.