İlahiyat Fakültesi’nde Kur’ân-ı Kerîmi Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

İlahiyat Fakültesi’nde Kur’ân-ı Kerîmi Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
26.04.2024
518
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu’nun (Mültekâ Lugati’d-Dâd) katkılarıyla yedincisi düzenlenen ” Kur’ân-ı Kerîmi Güzel Okuma Yarışması ” gerçekleşti.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu başkanı Emre Baş’ın yaptığı programa, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şükrü Şirin ve Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver yaptı. Doç. Dr. Ünver, Kur’ân-ı Kerîm’e karşı konumumuzun onu okumak, anlamak ve hayatımıza her açıdan tatbik etmek şeklinde olması gerektiğini ifade etti. Kur’ân’ın aynı zamanda gönüllere şifa kaynağı olduğunu belirten Doç. Dr. Ünver, konuşmasında Hz. Peygamberin “Kur’ân’ı seslerinizle güzelleştirin” şeklindeki tavsiyesine dikkat çekti. Bu tür programların Kur’ân’ın
gönüllere işlemesi ve tesir etmesi açısından çok kıymetli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ünver, jüri üyelerine, yarışmacılara ve dinleyicilere teşekkürlerini ilettikten sonra söylerini tamamladı.

Yarışmanın jüri heyetinde ise Öğretim Görelisi İlyas Şanlı, Doç. Dr. Hamza Ermiş, Dr. Öğretim Üyesi Seyfettin Haruni ve Öğretim Görevlisi Musa Öziş yer aldı. Jüri Heyeti Başkanı İlyas Şanlı tarafından yarışmanın kuralları ve değerlendirme kriterleri hakkında bilgi verildikten sonra yarışmacılar Kur’ân-ı Kerîm tilavetlerini gerçekleştirdiler. Jüri heyetinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmacılardan Murat Güvenç birinci, Mahmut Onur Çaktı ikinci, Umut Pilavcı üçüncü oldu.

Program, dereceye giren öğrencilere ve diğer yarışmacılara hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 


518 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.