“TÜSEB Proje Destekleri ve Tıbbi Cihaz Geliştirme Süreçleri” Sempozyumu gerçekleştirildi

“TÜSEB Proje Destekleri ve Tıbbi Cihaz Geliştirme Süreçleri” Sempozyumu gerçekleştirildi
12.02.2024
797
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Proje Destekleri ve Tıbbi Cihaz Geliştirme Süreçleri” sempozyumuna ev sahipliği yaptı. SAÜ Teknokent’in düzenlediği sempozyumda Sakarya Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi olma hedefine yönelik önemli bilgiler verildi.

SAÜ Tıbbi cihaz geliştirme süreçleri ve (TÜSEB) proje desteklerı sempozyumu açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, “Bugün çok anlamlı birgün bizim için çünkü (TÜSEB) ilk defa üniversitemize geliyor. TÜSEB’in bizim için anlamı çok büyük, son yıllarda üniversitemizde sağlık alanında (TÜSEB) projelerine epey bir ilgi var” dedi. Doğan, konuşmasında 2023 yılına 16 proje ile başlandığını ve 4 kabul olduğunu belirtti.

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, ” Sağlık sektörü aslında yenilikçiliği barındıran bir alan. Üretim alanında sağlık sektöründeki en küçük buluş bile diğer sektörlerdeki çok büyük cihazlardan daha kıymetli” şeklinde görüşlerini belirtti. Köseoğlu araştırma geliştirmenin önemine değinerek, “TUSEB gibi kuruluşların destekleri ile siz değerli akademisyenlerin ve firmaların da çalışmaları ile bu alanda dışa bağımlılığı azaltıp Türkiye’ nin ihracatta ciro oranını yükseltmek için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay da SAÜ’nün projelendirme alanındaki başarısından bahsederek, “SAÜ proje kültüründe belli bir yere gelmiş durumda, Tıp Fakültesi olarak biz de bu konuda atılım halindeyiz” diyerek görüşlerini belirtti.

TÜSEB AR-GE DESTEKLERİ’NİN ÜRÜN ve DEĞERE DÖNÜŞÜM SÜRECİ; SAĞLIK ENDÜSTRİLERİNDE YERLİLEŞME STRATEJİLERİ

TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanı Batuhan Yeşilyurt konuşmasına, SAÜ’nün Araştırma Üniversitesi olma yolundaki azmine işaret ederek, “Bu kadar ısrarlı bir yüksekleşi birçok üniversitede görmedim” diyerek başladı.

Yeşilyurt konuşmasının devamında “SAÜ, ilk desteğini aslında 2020 yılında almak üzere bir başvuru yapıyor. 2021-2022-2023 ve 2024 yıllarında başvuru sayılarını düzenli olarak arttırıyor. Biz her yeni üniversite ziyareti sonrası bir fizibilite yaparız. Üniversitenin genel yapısını anlamaya çalışırız. Dünyadaki global pazarda Türkiye nasıl söz sahibi olabilir ,bilhassa Türkiye’den sağlık alanında nasıl yenilikler çıkabilir. Nasıl yerli tıbbı cihaz çıkar nasıl yerli aşı çıkar. Bunların üzerinde yoğunlaşırız. Hayalleri olan akademisyenler sağlık alanında bir destek arıyorsa eğer gidebileceği bir kapı var ve biz bugün bunun için burdayız” dedi.

TUSEB hakkında bilgi veren Yeşilyurt, “TÜSEB 2014 yılında kuruluyor, dolayısıyla anlattığım her şeyi bu minvalde değerlendirmenizi istiyorum. Dünyada eş değerlere baktığımızda özellikle Amerika’daki benzer kuruluşun kurulmasını esas alıyoruz. Almanya, İngiltere ve Japonya’da sağlık endüstrisinin göz önünde olarak yaptığını söyleyebilirim. TÜSEB’in bütün şeması 2014’te şekilleniyor. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya doğrudan bağlı bir başkanlık olarak teşekkül ediyor. Bu durum akışkan bürokrasi için çok önemlidir. Şimdi biz nerdeyiz ondan bahsedeyim. Biz İstanbul’dayız, TÜSEB’i İstanbul’dan yürütüyoruz fakat Ankara’da Aziz Sancar Araştırma Merkezi ( ASAM) hummalı bir şekilde çalışmaların yürütüldüğü laboratuvarımız var. Proje personelleri Ankara ilinde daha çok, İstanbul’da ise kadrolu personeller var” şeklinde konuştu.


797 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.