Medyada Yeni Gelişmeler Çalıştayı

Medyada Yeni Gelişmeler Çalıştayı
28.11.2013
1.156
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ‘Medyada Yeni Gelişmeler’ isimli bir çalıştay düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Medyada Yeni Gelişmeler’ isimli çalıştaya, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Şeker ve Doç. Dr. Narin Tülay Şeker konuşmacı olarak katıldı. Sakarya yerel basın temsilcilerinin de katıldığı çalıştayda, “Haber Yazma, Redaksiyon ve Röportaj Teknikleri Eğitimi Notları” ve “İnternet Gazeteciliği” konuları masaya yatırıldı.

Yerel basında okuyucuyu ilgilendirmeyen haberlerin sıkça yer aldığını belirten Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeker, haberi yapan editörün ‘Ben okuyucu olsam bu haberi okur muyum?’ sorusunu kendine sorması gerektiğini söyledi. Yerel basında karşılaşılan önemli sorunların masaya yatırıldığı çalıştayda, yerel basının okuyucunun beklentisini karşılayamadığı ifade edildi.

Haberlerin okuyucunun anlayabileceği soft bir dille yazılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Şeker; “ Yerel basının ajanslardan haber almasının iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendi şehrinin haberlerini muhabir kendi takip etmeli eğer kendisi takip etmezse bu sektörde hiçbir fark yaratamaz” diye konuştu. Doç. Dr. Şeker,  Haberin etik bir şekilde yazılmasını, haberi deyim benzetmelerine boğmanın doğru olmadığını ifade etti.

İnternet Gazeteciliği konusunda konuşma yapan Doç. Dr. Tülay Şeker ise, internet gazeteciliğinin önemli olduğunu ve bunun nedeninin teknolojinin verdiği imkânlar olduğunu belirtti. Şeker; “Zaman, mekân ve maliyet gibi engelleri büyük oranda ortadan kaldırıyor. İnternet haberciliği aslında prematüre haberciliktir” diye konuştu.

Çalıştayın Doç. Dr. Mustafa Şeker ve Doç. Dr. Tülay Şeker’e teşekkür plaketi takdim edildi.

28-11-2013 / KS
1.156 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.