Devlet Konservatuvarı’ndan TÜBİTAK-3005 Başarısı

Devlet Konservatuvarı’ndan TÜBİTAK-3005 Başarısı
25.01.2024
1.411
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı, TÜBİTAK-3005 proje desteği almaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertan Demir’in yaptığı “Geçmişten Gelen Seslerin Geleceğe Aktarılması” isimli proje, TÜBİTAK-3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Projede, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nden Öğr. Gör. Emre Karabulut ve Arş. Gör. Mehmet Der, Çalgı Eğitimi Bölümü’nden Doç. Dr. Mahir Mak, Arş. Gör. Hasan Hüseyin Şahin ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emir Değirmenli araştırmacı olarak görev alacak.

Projede 4 farklı bölgeden seçilen ve yörelerin müzikal ve mahalli özelliklerini yansıtan tarihi sayılabilecek bağlamaların, ses akustiklerinin farklı yöntemlerle analizlerinin yapılıp, günümüzde üretilen bağlamalara ve diğer çalgılara, yapım teknikleri hakkında kaynak oluşturması planlanıyor.

10 ay sürecek olan proje başarıyla sonuçlandığında çalgı yapım bölümleri ve müzik aleti yapımcıları için farklı olan teknikler ortaya konularak, geleneksel yapım tekniklerinin sonraki kuşaklara aktarılması ve bu tekniklerin öğretim süreçlerinde kullanımı ile katkı sağlanması bekleniyor.


1.411 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.