SAÜ, ERASMUS program takvimi açıklandı

SAÜ, ERASMUS program takvimi açıklandı
08.01.2024
1.874
A+
A-

Sakarya Üniversitesi yeni dönem Erasmus program takvimini açıkladı. Program kapsamında pek çok Avrupa Birliği (AB) ve üçüncü ortak ülkelere gidip eğitim almak mümkün.

ERASMUS NEDİR

Erasmus, temelde Avrupa Birliği’nin yürütmüş olduğu öğrenci/personel değişim programı olarak biliniyor. Örgün eğitim gören yüksek öğrenim öğrencileri ve personellerinin yararlanabildiği bu program, eğitim hayatının bir dönemini adaylara yurt dışında geçirme imkanı sağlıyor.

NE KADAR ERASMUS’TA KALABİLİRİM

Değişim programının, yükseköğrenimin her kademe öğrencisi için 12 ay azami sınırı olduğunu dile getiren Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Nalbantoğlu, “Erasmus her kademede öğrencilerimize 12 ay faydalanma hakkı sunuyor. Ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Erasmus hareketliliğinden 3 şekilde faydalanabilirler. Öğrenim Hareketliliği, staj hareketliliği ve doktora hareketliliği olmak üzere toplamda 12 aylık sürelerini tek bir hareketlilikte kullanabilecekleri gibi birden fazla hareketlilikte de kullanabilirler” dedi.

ERASMUS PROGRAMINA NE ZAMAN BAŞVURABİLİRİM

Başvurular genelde yılda bir kez ilk dönem sonunda alınmakta olup 2024 proje yılı için başvuru tarih aralığı 15 Ocak 2024 – 05 Şubat 2024 tarihleri arasında https://turnaportal.ua.gov.tr/giris adresinden alınıyor.

MEZUNİYET SONRASI STAJ YAPABİLİR MİYİM?

Öğrenci mezun olmadan önce programa katılmaya hak kazandıysa bu hakkını mezuniyetten itibaren 12 ay içinde kullanabileceğini söyleyen Nalbantoğlu “Adayın, öğrenciliği bitmeden önce staj programına katılmaya hak kazanmış olması gerekiyor. Şartlar karşılandığı takdirde stajlarını mezuniyet sonrası yapabilirler” diye ifade etti.

“HİBELERİMİZ VAR”

Erasmus programına katılacak öğrenci ve personelin alacağı hibelerin ülkeden ülkeye değişeceğini söyleyen Koordinatör Öğr. Gör. Abdullah Nalbantoğlu, ayrıca ana hibelere ek olarak verilen hibelerden de bahsetti. Nalbantoğlu, “Farklı tür hibelerimiz var, örnek olarak Yeşil Seyahat Hibelendirme Programı. Bu hibelendirme programı, doğaya zararı en aza indiren seyahat uygulamalarına katılan kişilere, kilometre bazlı hesaplanıp yatırılıyor. Bir diğer hibelendirmemiz ise dezavantajlı durumda olan (engelli ve ekonomik açıdan imkanı kısıtlı) kişiler için yaptığımız destekleme programı” dedi.

Ayrıca hibelerin büyük çoğunluğunun Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılandığını belirten Öğr. Gör. Nalbantoğlu “Öğrenim veya staj hareketliliğine katılan bir öğrenci, gideceği ülkenin başta ekonomisine bakılarak hibelendiriliyor. Bu hibe genel algının aksine Avrupa tarafından karşılanmıyor. Onlar çok cüzi bir miktar destek veriyor, kalan büyük kısmını Türkiye Cumhuriyeti kendi kaynaklarından sağlıyor” diye belirtti.

NE KADAR KONTENJANIMIZ VAR

Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Nalbantoğlu, her yıl programa yüzlerce kişiyi gönderen Sakarya Üniversitesi’nin, bu yıl da ortalama 280 öğrenciyi ve 40 personeli göndereceğini dile getirdi.

Programa başvurmak ve detaylı bilgi almak için : https://erasmus.sakarya.edu.tr/Announcement/Details/1125

HABER: BAKİ BURAK ATAK


1.874 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.