İşletme Fakültesi AACSB Akreditasyonu’nu kutladı

İşletme Fakültesi AACSB Akreditasyonu’nu kutladı
08.01.2024
1.566
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin AACSB Global Akreditasyon Töreni Gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde protokol, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla, İşletme Fakültesinin önemli bir başarısı olan AACSB Global Akreditasyon Töreni büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan fakülte dekanı Prof. Dr. Sima Nart, fakültenin eğitim, araştırma ve toplumla ilişkiler anlamında kaydettiği başarıları ifade ederek, akreditasyonun fakültenin tüm paydaşları için önemli çıktılar oluşturduğunu ve oluşturmaya devam ettiğini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından; 2014 yılında başlayan ve bugüne kadar devam eden akreditasyon sürecini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Törene video tebrik mesajı ile katılan Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, akreditasyonun giderek artan önemine binaen, kendisinin de bir dönem yakından takip ettiği ve zorluklarını iyi bildiği bu akreditasyonu almasından dolayı İşletme Fakültesini tebrik etti. Video mesaj gönderen akademisyenlerden Emlyon eski dekanı ve İşletme Fakültesi danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Tuğrul Atamer bu başarının iyi bir kutlamayı hak ettiğini ifade ederek katkı sağlayanları tebrik etti. AACSB akreditasyonun saha ziyaretinde takımı yöneten Erasmus Üniversitesi Rotterdam İşletme Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Steef van de Valde ve AACSB International Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ronald S.J. Tuninga da video mesajlarında AACSB akreditasyonunu alan SAÜ İşletme Fakültesini tebrik etti.

Fakülte Danışma Kurulu Başkanı Ali İhsan Güneş’in moderatörlüğünde yapılan tören paneline katılan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Prof. Dr. Hakan Tunahan ve Doç. Dr. Büşra Alma Çallı, akreditasyon sürecinde yaşananları, yayılım ve standartlara uyum konusunda yapılanları ve uluslararasılaşma dahil akreditasyonun etkilerini paylaştı.

SAÜ’nün, Türkiye’de İşletme Fakültesi ve Enstitüsü’nün lisans ve lisansüstü tüm programlarını AACSB’ye akredite edebilen sadece altı üniversiteden biri olmasının ve bu akreditasyonun ayrıcalığının vurgulandığı programda ayrıca Ankara ve İstanbul dışında AACSB’ye akredite olan tek üniversitenin SAÜ olduğu belirtildi.

Törene, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi eski Rektörü ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Fakültemiz eski dekanı ve şimdiki Uluslararası Vizyon Üniversitesi (Kuzey Makedonya/Gostivar) rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Sakarya Vali Yardımcısı Selda Dural, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sinan Çileli, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu ve Prof. Dr. Özer Uygun, SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, Sakarya Esnaf Sanatkarlar Odası Hasan Alişan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AACSB Akreditasyonu Nedir?

1916 yılında kurulan AACSB International (Association to Advance Collegiate Schools of Business), gelecek nesil büyük liderleri yetiştirmek için eğitimcileri, öğrencileri ve işletmeleri birbirine bağlayan dünyanın en büyük işletme eğitimi ittifakı olarak hizmet veriyor. AACSB, 100’den fazla ülke ve bölgede varlığıyla paydaşların katılımı teşvik ediyor, kurum yeniliği hızlandırırken işletme eğitimindeki etkiyi de güçlendiriyor.

AACSB, işletme eğitimi alanındaki okulların kalitesini değerlendirmekte ve standartlarına uyum sağlayan işletme okullarına AACSB akreditasyonu veriyor.  AACSB akreditasyonu, bir işletme okulu ya da programının küresel olarak tanımlanan üstün kriterlere uyum sağladığını ve kaliteli bir işletme eğitimi sunduğunu gösteriyor. Akreditasyonu Oxford, Stanford ve Harvard gibi üniversiteler dahil dünyadaki işletme okullarının sadece %5’i alabilmiş.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin akreditasyon yolcuğu https://aacsb.sakarya.edu.tr/ adresinde tüm paydaşlara sunuluyor.

 

 
1.566 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.