Geleceğin Sanayicileri Toyota’yı İnceledi

Geleceğin Sanayicileri Toyota’yı İnceledi
13.10.2015
737
A+
A-

Sakarya Meslek Yüksekokulu (SAÜ) öğrencileri, mesleki eğitimlerini teknik gezilerle güçlendirdi. Otomotiv sektörünün önemli ismi Toyota’nın ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde, öğrenciler fabrikanın üretim süreci ve işleyişi hakkında bilgiler aldı.

SAÜ Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO), uygulamalı ve teorik eğitimlerinin yanı sıra sanayi ve işletmelerle sürdürdüğü eğitim çalışmalarını teknik gezilerle de devam ettiriyor. Sakarya’daki önemli sanayi kuruluşlarıyla öğrencilerini ve akademisyenlerini buluşturan eğitim modelleri uygulayan okul, öğrencilerini iş hayatına hazırlamayı amaçlıyor. Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Yılmaz Güney, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını büyük oranda karşılama hedefinde olduklarını söyleyerek, sanayi ve iş dünyasıyla birlikte sürdürülen eğitimlerin sosyo-ekonomik katkılarını memnuniyetle takip ettiklerini belirtti.

SMYO Mekatronik, Makine, Endüstriyel Kalıpçılık bölümlerinden oluşan 60 kişilik öğrenci grubu, Endüstiyel Kalıpçılık Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çoban ve Mekatronik Programı Öğr. Gör. Gökhan Atalı ile Toyota Türkiye’de incelemelerde bulundular. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Grubu Genel Müdürü Bülent Keskin’in sunumuyla başlayan teknik gezide öğrenciler, fabrikanın yapısı, insan kaynakları yönetimi ve kurumsal kimliği hakkında detaylı bilgi aldılar. Merak edilen tüm sorularla yakından ilgilenen ve soruları cevaplandıran Keskin, öğrencilerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, fabrikada incelemelerde bulunmalarını da sağladı.

Yapılan teknik geziyle derste gördükleri ve uygulama yaptıkları birçok konuyu sahada bizzat görme fırsatı bulduklarından memnun olan öğrenciler, Toyota yetkilileriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

13.10.2015 – YC


737 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.