Afet ve Kriz Bölgelerinde Dinî Hizmet

Afet ve Kriz Bölgelerinde Dinî Hizmet

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde Beykoz Müftülüğü Vaizesi-Yazar Merve Safa Likoğlu tarafından “Afet ve Kriz Bölgelerinde Dinî Hizmet” konulu konferans verildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Terzioğlu gerçekleştirdi. İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Müftülüğü iş birliği ile 9-10 Şubat tarihlerinde Depremin Yıl Döneminde Din Hizmetleri: Teori ve Pratik Çalıştayının yapıldığını hatırlatan Terzioğlu, çalıştayın sahada ilahiyatçının neler yapabildiğini görme adına önemli bir çalışma olduğunu belirtti.  Bunu alanda deneyimleyen en önemli isimlerden birisinin de Merve Safa Likoğlu olduğunu ve kendisini çalışmalarını ve tecrübelerini aktarmak üzere davet ettiklerini dile getiren Doç. Dr. Terzioğlu, kabul edip zaman ayırması sebebiyle kendisine ve katılımcılara teşekkür etti.

Sözlerine öğrencilerin kendi fıtratlarını keşfederek ona göre bir hayat yolu çizmelerinin önemini vurgulayarak başlayan Merve Safa Likoğlu, bazı insanların fıtratlarının kütüphanede uzun süre ders çalışmaya bazılarının ise sahada farklı şeyler yapmaya yatkın olduğuna dikkat çekti. 6 Şubat depremi sonrasında Deprem bölgesinde ve daha öncesinde Suriye’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Likoğlu, afet ve kriz bölgelerinde hemen görev almaya başlamadığını, öncesinde uzun bir çalışma hayatı olduğunu belirtti. Konuşmasını deprem bölgesinde yaşadığı tecrübeleri aktararak sürdüren Merve Safa Likoğlu, öğrencilerden gelen soruları cevapladıktan sonra sözlerini tamamladı.

Konferansın sonunda yapılan çekilişle konferansa katılanlardan yirmi kişiye Merve Safa Likoğlu’nun “Kulluk Bilinci” adlı kitabı hediye edildi ve kitaplar yazar tarafından imzalandı. Etkinlik, Merve Safa Likoğlu’na günün anısına hediye takdiminin ardından sona erdi.

Program İlahiyat Fakültesi’nin YouTube kanalından tekrar izlenebilir: https://www.youtube.com/watch?v=jzv8Q24Fyx4&ab_channel=SA%C3%9C%C4%B0lahiyatFak%C3%BCltesi


616 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.