‘Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama’ Eğitimi verildi

‘Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama’ Eğitimi verildi
21.03.2024
833
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Şube Müdürlüğü ile Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama’ eğitimi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitimde katılımcılara erişilebilir sosyal medya kullanımı için yapılması gerekenler aktarıldı.

Kurumsal Sosyal Medya kullanımı eğitiminin devamı niteliğinde olan eğitime Arş.Gör. Huzeyfe Aydın rehberlik etti. Eğitimde,  alternatif metin düzenlenirken nelere dikkat edilmeli, görsellerin betimleri nasıl yapılmalı gibi konuların yanı sıra X, Instagram, Facebook ve Linkedin olmak üzere 4 farklı platformda alt metnin nasıl eklendiği uygulamalı olarak gösterildi. Aynı zamanda yapay zekanın görme engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalarından bahsedildi.

Sosyal medyayı engellilerin kullanımına uygun hale getirmenin önemini vurgulayan Aydın, “Bu önemi destekleyen birkaç durum var. Bunlardan ilki bilgiye erişim. Şüphesiz, var olan bilgiye erişimi herkese mümkün kılmamız gerekir. Birçok içerik paylaşılıyor. Bu, bir hatırlatma metni, uyarı ya da bilgilendirme olabilir. Bunlardan haberdar olabilmeniz için ulaşabiliyor olmanız gerekir. İkincisi sosyal hayata eğitim ve diğer faaliyetlere katılmanın önemi. En basit örnekle, bu etkinliğin afişini uygun bir şekilde paylaşmazsak engelli arkadaşlarımız bu etkinliğe katılamaz. Üçüncüsü ve bu iki temel unsurdan ayrılan hukuki ve kurumsal yön. Hukuken bir işlemi uygulatabilmemiz için önce usulüne uygun tebliğ etmemiz gerekiyor. Bu bir ilan, ama usulüne uygun yapmıyorsak bu işlemi yaptıramıyoruz. O yüzden kişilerin haberdar olabilmesi ve uygulayabilmesi için bunları uygun şekilde paylaşmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Eğitim, belge takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Deniz Ay Usta- Gizem Gökçe Arslan


833 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.