SAÜ öğrencileri, “Solution Challenge” yarışmasına 3 projeyle katıldı

SAÜ öğrencileri, “Solution Challenge” yarışmasına 3 projeyle katıldı

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, üniversitemizin uluslararasılaşma hedefine katkı sunmaya devam ediyor. Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Google Developer Student Clubs- Geliştirici Öğrenci Topluluğu, Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilir hedefini konu alan ve global olarak düzenlenen ‘Solution Challenge’ adlı yarışmada “SociaFit”,“Detection Of Fake And Real News” ve “EcoPoint” adlı 3 proje ile yer aldı.

Öğrencilerin geliştirdikleri projeler;

1- “SociaFit”

17 Sürdürülebilir hedeften ‘Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam’ maddesine uygun olarak mobil uygulama ile günümüz insanlarının işlerinin yoğunluğu ya da sosyal medya bağımlılığı gibi çeşitli sorunlardan dolayı yüz yüze sosyalleşememeleri, hareketsizlikten kaynaklı sağlık sebepleri yaşamaları ve gelecek nesillere de kötü örnek olmaları gibi sorunları ele alındı.

Proje sahipleri: Ahmet Boztemur, Hasan Özgür Doğan, Furkan Uzun, Oğuzhan Yavaş

2- “Detection Of Fake And Real News”

17 sürdürülebilirlik kalkınma hedeflerinden ‘Sorumlu Tüketim ve Üretim’ ve ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’ maddesine uygun olarak hazırlanılan proje ile haber platformlarının yaygınlaşması ve bilgiye erişim hızının artmasıyla birlikte ortaya çıkan yanıltıcı, yalan haber ile doğru haber ayrımı gibi sorunlar ele alındı.

Proje sahipleri: Yunus Eren Arslan, Ömer Üçüncü, İremnur Pulat, Tarık Toplu

3- “EcoPoint”

Birleşmiş Milletlerin 17 sürdürülebilirlik kalkınma hedeflerinden ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ maddesinden yola çıkarak ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’, ‘Temiz Su ve Sanitasyon’, ‘İklim Eylemi’, ‘Sudaki Yaşam’ ve ‘Karasal Yaşam’ gibi sorunlar üzerine çalışılmıştır. Atıkların doğru şekilde yönetilmesi, sürdürülebilir bir gelecek için kritik öneme sahip. Canlı yaşamından yola çıkarak daha kaliteli bir yaşam, daha kaliteli bir çevre için bu projenin peşinden gidildi. Geliştirilen uygulama ile atık toplama yaparak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak hedeflendi.

Proje sahipleri: Mustafa Ünlü, Deniz Şimşek, Nuray Çelik, Nursema Gökçekli


813 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.