Gazeteciler Eğitimli Olmak Zorunda

Gazeteciler Eğitimli Olmak Zorunda
13.03.2012
799
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Basın ve Yayıncılık Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ‘Basın Söyleşileri’nin konuğu Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur oldu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu İstişare Komisyonu ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Meslek Yüksekokulu Basın ve Yayıncılık Bölümü’nün 9 Mart Cuma günü düzenlediği söyleşi programına konuşmacı olarak katıldı. Bölüm akademisyenleri Öğretim Görevlisi Nalan Üstüntaş ve Zülfükar Özçelik’in Basın ve Yayıncılık Bölümü öğrencileriyle yerel basın temsilcilerini buluşturma etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya basını güçleniyor

Yerel basının sorunları, gazetecilik mesleğinin önemi, meslek ilkeleri ve istihdam olanaklarının konuşulduğu söyleşide Sezai Matur, Sakarya’da güçlü bir yerel basın olduğuna vurgu yaparak  “ Toplum adına eleştiri ve denetleme görevi taşıyan basın, demokrasinin gelişmesinde de vazgeçilmez bir unsurdur. Sakarya Basını’nın daha da güçlenmesi amacıyla mesleğin ilkelerini kavramış, sorumluluk sahibi, sosyal duyarlılığı yüksek, eğitimli meslektaşlarımızın basına kazandırılması gerekiyor. O nedenle sizlerin iyi bir eğitimle basın sektörüne dâhil olmanız kuşkusuz basını daha da güçlendirecektir” dedi.

Kapımız açık

Matur, öğrencilerin eğitimlerinde uygulama alanları olarak yerel basını en etkin şekilde kullanabileceklerini önerdiği konuşmasında “Sakarya’da yayınlanan gazete, televizyon, radyo ve internet sitelerinden faydalanmaya devam edin, hocalarınız sizi yönlendiriyor olsa da mutlaka boş vakitlerinizi de basın kuruluşlarında değerlendirin. Basın mesleği dışarıdan bakıldığı gibi kolay bir meslek alanı değildir. Kendinizi geliştirmek için gerek okul eğitiminizi gerekse de yerel basın imkânlarını en etkin şekilde değerlendirin. Sizleri çok önemsiyorum, mesleki eğitimlerinizle ilgili önerilerinizi, yerel basında karşılaştığınız sorunları hocalarınızla ve bizimle rahatlıkla paylaşabilirsiniz, kapımız her zaman açık” dedi.

Gazeteciler eğitimli olmak zorunda

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da samimi bir şekilde cevaplandıran Matur, istihdam, mesleki saygınlık ve güncel konularla ilgili soruları da cevapsız bırakmadı. Gazetecilik mesleğinin kişisel çıkar taşımaması gerektiğine değinen Matur, “Ne yazık ki gerek kişisel çıkarlarına mesleği alet edenler, gerekse de eğitimsiz bir şekilde meslekte yer almış kişiler gazeteciliğe duyulan saygıyı azaltıyor. Diğer taraftan eleştiriyle hakareti karıştırmamak gerekiyor, herkes herkesi eleştirme hakkına sahiptir, ancak kimse kişisel haklara saldıramaz. Bir gazeteci bu gibi konularda eğitimli ve hassas olmak zorundadır. İşte bu nedenle bu tür üniversite eğitimlerini önemsiyoruz. Bu meslek hem yıpratıcıdır, hem de kişisel gelişiminize katkı sağlar. Her biriniz bu şehre, yaşadığınız şehre ve ülkemize büyük faydalar sağlayacaksınız” diyerek konuşmasını tamamladı.

12/03/2012 – Haber Merkezi

 
799 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.