Dr. Dirikgil’in COST Projemiz Kabul aldı

06.03.2024

Sakarya Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerinin en önemli ayaklarından birini oluşturan COST projeleri kapsamında Adalet Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Naziye Dirikgil’in üçüncü COST projesi başvurusu da 18.02.2024’te kabul edildi.

İlk COST projesi  olan History of Identity Documentation in European Nations: Citizenship, Nationality and Migration (CA21120) ile ilgili çalışmalarını 2023 yılından beri devam ettiren Dirikgil; 2024 yılı itibariyle de Establishing Networks to Implement the Principles on Effective Interviewing for Investigations (CA22128) ve Justice to Youth Language Needs: Human Rights Undermined by an Invisible Disadvantage (CA22139) başlıklı,  hukuk ve insan hakları temalı iki yeni COST projesinde hukuk kurallarının uygulanabilirliği üzerine araştırmacı olarak çalışma gruplarına kabul edildi.