Tıp Fakültesinden TUSEB Başarısı

Tıp Fakültesinden TUSEB Başarısı
02.02.2024
1.177
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Kara’nın yürütücülüğünü yaptığı “Timpanoplasti Cerrahisi İçin Yeni Bir Greft Materyali; Kemik İliği Mezenkimal Kök Hücre Kaynaklı Hücre Tabakası” başlıklı projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı-TÜSEB-A Grubu Ar-Ge Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Doku iyileşmesinde güçlü yenileyici özellikleri ile timpanoplasti cerrahisindeki başarıyı daha kısa sürede ve daha kolay bir cerrahi teknikle arttırmayı hedefleyen bu projenin araştırma ekibinde araştırmacı olarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç.Dr.Oğuz Kadir  Eğilmez ve Op.Dr. Halil Elden, Kocaeli Üniversitesinden; Prof.Dr.Yusufhan Yazır, Doç.Dr.Gökhan Duruksu, Arş.Görv. Ahmet Öztürk ve Arş.Görv.Selenay Rençber, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinden Büşra Öncel Duman yer alıyor.

Projede kullanılacak olan kök hücrelerin güncel literatürden farklı olarak doku formunda üretilecek olması çalışmanın en önemli özgün değerini oluşturmakta. Kullanılacak tekniğin başarılı olması durumunda rutin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları pratiğinde oldukça sık gerçekleştirilen ve yaklaşık bir-buçuk saat süren timpanoplasti cerrahisinin ayaktan hastalara kısa sürede ve ağrısız bir şekilde uygulanması hedefleniyor.

Gelişen teknolojinin avantajları da kullanılarak yakın gelecekte bahsedilen yöntemin rutin pratiğe girmesinin sağlanması; zaman ekonomisi, daha az cerrahi morbidite ve maliyet ekonomisi sağlanabilir. Ek olarak bu teknik ile hem yurtiçi hem de sağlık turizmi ile farklı gruplara ulaşılması mümkün olabilir.

 


1.177 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.