Eğitim Fakültesi’nden TÜBİTAK-3005 Başarısı

Eğitim Fakültesi’nden TÜBİTAK-3005 Başarısı
09.01.2024
1.459
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi, TÜBİTAK-3005 proje desteği almaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Atabek Yiğit’in yaptığı “Arduino ve üç boyutlu yazıcı ile geliştirilen bir deney düzeneğinin kullanımının öğrencilerin bilişsel yapıları üzerindeki etkisinin incelenmesi” isimli proje, TÜBİTAK-3005 Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı desteğini almaya uygun görüldü.

Projede üç boyutlu yazıcılar ve Arduino mikroişlemcilerin kullanımı ile geliştirilecek bir deney düzeneğinin kullanımının öğrencilerin bilişsel yapılarına olan katkılarının incelenmesi amaçlanıyor. Üç boyutlu yazıcılar ve Arduino mikroişlemciler son zamanlarda sıklıkla kullanılan yenilikçi teknolojiler arasında yer alıyor. Bu projede bu teknolojilerden yararlanarak öncelikle bir deney düzeneği geliştirilecek ve ardından deney düzeneği ile deney yapan ve yapmayan öğrencilerin bilişsel yapıları incelenerek geliştirilen düzeneğin etkisi incelenecek. Eğitim ve Mühendislik alanlarından araştırmacıların bulunduğu proje ekibinde Doç. Dr. Cemil Yiğit, Doç. Dr. Sedat İriç, Arş. Gör. Ahmet Burak Şenöz ve lisans bursiyeri yer alıyor.

18 ay sürecek proje başarıyla sonuçlandığında hem geliştirilecek düzenek ile hem de yenilikçi teknolojilerin öğretim sürecinde kullanımı ile katkı sağlanması bekleniyor.

 


1.459 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.