Endüstri Mühendisliği Öğrencilerine “Etik” Eğitimi

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerine “Etik” Eğitimi
02.04.2014
1.841
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Mühendislik Etiği” adlı bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Endüstri Mühendisliği Öğr. Gör. Erkal Etçioğlu katıldı.

Seminerin mesleki etik değerlerin ve kuralların Endüstri Mühendisliği öğrencileri tarafından yeterince anlaşılması amacıyla düzenlendiğini belirten Öğr. Gör. Etçioğlu, seminer ile etik değerlerin mühendislik biliminde yaygın olarak benimsenmesini ve uygulanmasını amaçladıklarını söyledi.  Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş yaşamlarında bir takım ahlaki sorunlar ile karşılaşabileceklerini dile getiren Öğr. Gör. Etçioğlu, seminerin öğrencilere bu sorunları çözme konusunda yardımcı olmasını umduğunu ifade etti.

Mühendisin topluma, mesleğe, işverene, müşteriye, doğaya ve çevreye karşı bir takım sorumluluklarının olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Etçioğlu, mühendislerin mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerini, toplumun ortak çıkarları ve insan refahının gelişimi için kullanması gerektiğini vurguladı. Öğr. Gör. Etçioğlu, “İyi bir mühendis olabilmek için mühendislik temeli iyi oluşturulmalıdır. Öğrencilere bir problemi kendi başına çözebilme, yenilik yapabilme becerisi kazandırılmalıdır. Etik değerlerin yerleşmesi ve uygulanması, hukuki olduğu kadar kültürel ve toplumsal bir değişime de ihtiyaç duymaktadır. Kanunların bittiği yerde etik başlar, fakat bazen kanuni olan şeyler de etik olmayabilir. Mühendislik etiği, kişisel karar verme ve sorumluluğa ortaklı mı yoksa sadece değerlendirici olması nedeniyle mi genel bir öneme sahiptir. Bu sorunun cevabını iyi bir insan ve mühendis olarak ‘Toplumdaki herkes yaptığımızı görüyormuş gibi davranmalıyız’ şeklinde verebiliriz” dedi.

02/04/2014 – ST


1.841 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.