Fikri ve Sınai Mülkiyet Eğitimi

Fikri ve Sınai Mülkiyet Eğitimi
27.03.2024
500
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde, SAÜ Araştırma Dekanlığı ve Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü (FSMH) iş birliğiyle ‘’ Fikri ve Sınai Mülkiyet Eğitimi ‘’ gerçekleştirildi. Eğitim programı sadece lisans üstü eğitim alan öğrencilere yönelik düzenlendi.

İki oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumu 20 Mart tarihinde gerçekleşirken, Hukuk Fakültesi Anabilim Dalı Ticaret Hukuku Dr. Öğr. Üyesi Gizem Çoşğun Yıldırım tarafından eğitim verildi.

Açılış konuşmasını SAÜ Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. Emrah Doğan’ın yaptığı eğitim programında, bu tip patent eğitimleri dışında proje eğitimlerinin de olacağı ifade edildi.

Yıldırım, verdiği eğitimde patent, faydalı model, fikri mülkiyet hakları, sınai haklar ve patentlenebilir buluşlar hakkında detaylı bilgi aktardı. Oturum soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.

İkinci oturum ise, 27 Mart tarihinde FSMH Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Nurbanu Zengin tarafından verildi. Zengin, yüksek öğretim kurumlarında patent süreçleri hakkında bilgi verdi ve katılımcılara üniversitemizde patent için nasıl başvuru yapılacağı, patent süreçleri ve aşamaları hakkında bilgi aktardı. Soru- cevap bölümünü takiben eğitim programı sona erdi.


500 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.