AACSB Sürecine Katkı Sunanlara Plaket

AACSB Sürecine Katkı Sunanlara Plaket
19.02.2024
796
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin danışma kurulu üyelerine akreditasyon sürecindeki destekleri için teşekkür plaketi takdim edildi.

İşletme Fakültesi’nde düzenlenen plaket takdim töreninde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sima Nart, akreditasyonunun kabul edildikten sonra asıl işin şimdi başladığı belirterek şunları söyledi: “Günümüzde uluslararası ölçekte nitelikli eğitim vermek önemlidir.  1919 yılından beri dünyadaki işletme okullarının yalnızca %5’ini akredite eden AACSB’den akredite edildik. Türkiye’de bu alanda akredite edilen ikinci devlet üniversitesi olduk.” Bu başarının büyük bir emeğin ürünü olduğunu ve süreç boyunca çok sayıda akademisyenin ve farklı komisyonların görev aldığını belirten Nart, sonuçta iyi bir aşamada olduklarını ve 4 yıl süresince akredite edildiklerini, asıl işin şimdi başladığını ve bundan sonra da danışma kurulunun desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Danışma Kurulu Başkanı Ali İhsan Güneş ise yaptığı konuşmada, AACSB sürecinin ne kadar meşakketli bir iş olduğunu, bu işin altına girmenin büyük bir vizyon olduğunu  öğrencilerimize ve ülkemize katkı sağlayacağını belirterek “Fakültemizin emeğini takdir ediyor, danışma kurulu adına tüm hocalarımızı kutluyorum” dedi.

Rektör yardımcısı Prof Dr. Özer Uygun ise, “SAÜ işini iyi yapan bir kurum, biz bunu biliyoruz, fakat biz bunu iyi yapıyoruz demektense dışarıdan bir gözün “SAÜ işini iyi yapıyor”” demesi bizim için önemli. SAÜ’nün kalite süreçlerindeki dış göz değerlendirme çalışmalarını meyvelerini verdi. SAÜ dış göz değerlendirmelerine alışkın bir kurum. Burada, süreçleri paydaşlarla birlikte iyileştirme amacıyla bir şeyler yapıyor olmak, paydaşlarla birlikte karar verip uygulamak, ulusal ve uluslararası takdir görmek önemlidir. Katkıları için SAÜ paydaşlarına ve İşletme Fakültesi danışma kuruluna teşekkürler ederim” dedi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakülte Danışma Kurulu Üyesi Ak Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversitemize ve fakültemize ürettikleri faydalar için teşekkür ediyorum. Sakarya ilinin potansiyellerinden ve Sakarya Üniversitesi’nin hem eğitim kalitesi, hem coğrafi konumu bakımından tercih edilebilir bir Üniversitedir. Üniversite ile yapılacak projeler şehre büyük faydalar sağlayacaktır”

Danışma Kurulu Üyesi Adnan Borazancıoğlu, konuşmasında şunları söyledi: “Akreditasyonu aldık, asıl iş bundan sonra başlıyor, danışma kurulu olarak eylemlerde bulunmamız lazım. Bu süreçte danışma kurulunun ve hocalarımızın çabasına tanıklık ettik, alkış tuttuk.  Artık sürece aktif dahil olma vaktidir”

Danışma Kurulu üyesi Duygu Yedekçi, konuşmasında mezun olduğu fakültenin akreditasyon sürecine destek vermekten mutluluk duyduğunu belirtti. Danışma kurulu üyelerinden Özgür Koca ise konuşmasında “AACSB fidanını ektik, henüz yeşermedi, bu bir süreç, destekleriniz için teşekkürler” dedi.

Daha sonra ise Danışma Kurulu üyelerinden Haşim Yücel:  “Fakülte Kurulu ve Danışma Kurulu arasındaki doku uyuşması başarıyı beraberinde getirdi, ekibin parçası olduğumuz için teşekkür ediyoruz. Her zaman öğrenciye dokunmak lazım, kalıcı izi öğrenci veriyor, başarı büyük” dedi.

AACSB sürecinin en başından itibaren sürecin içinde bulunan Prof. Dr. Hakan Tunahan ise, konuşmasında “Danışma Kurulu, bambaşka bir ruh ile fakültemizi desteklediler ve hocalarımız kadar çalıştılar. Onlara teşekkür ediyoruz. Tescil edilmiş başarının teşvik edilmesi gerekiyor dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ise yaptığı konuşmada “ Sakarya Üniversitesi’nin akreditasyonda öncü bir üniversite olduğunu belirterek şunları söyledi: “Fakültelerimizin ve bölümlerimizin akredite olması Araştırma Üniversitesi olma hedeflerimize büyük katkı sağlıyor. İşletme Fakültesi’nin uluslararası bir akreditasyona sahip olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu belgenin alınmasında önemli katkıları olan, Danışma Kurulu üyelerimizi, öğretim elemanlarımızı ayrı ayrı kutluyorum.”

Toplantı, Rektör, Rektör Yardımcıları ve bölüm başkanlarının, danışma kurulu üyelerine plaket takdim etmesi ve teşekkürleriyle son buldu.


796 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.