Devlet Konservatuarı’ndan Sıra Gecesi Konseri

18.04.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuarı, müzik severleri unutulmaz bir akşama davet etti.

Sıra Gecesi konseri 17 Nisan’da SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Konserin Genel Sanat Yönetmeliği’ni Prof. Dr. Sertan Demir, Koreografi ’sini Prof. Dr. Kerem Cenk Yılmaz, Müzik Yönetmeliği’ni Arş. Gör. Mehmet Der üstlendi.

Açılış konuşmasını yapan Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertan Demir,” Sıra gecesini Mehmet Özbek usta bir disiplin olarak tanımlıyor. Burada küçükler adabı, edebi, erkanı öğreniyor, büyüklerde sorunları görmeyi ve o sorunlara çözüm bulmayı, küçükleri sevmeyi öğreniyor. Bu toplantıların bir kısmı da müzikli eğlenceler. Biz bugün sadece müzik kısmını sizlere sunmaya çalışacağız ”. ifadelerine yer verdi.  Konserde çiğköfte ustası eşliğinde çiğköfte hazırlanıp, sıra gecelerinin vazgeçilmez türküleri seslendirildi. Sıra Gecesi konseri müzikseverler tarafından yoğun ilgi ve beğeni topladı.

Konser programı, belge takdiminin ardından sona erdi.