Yüzümüzü Kara Çıkaracak Hiçbir Korkumuz Yok

Yüzümüzü Kara Çıkaracak Hiçbir Korkumuz Yok
30.12.2011
917
A+
A-

SAÜ Türk-Ermeni ilişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi TRT Türk televizyonuna konuk olarak katıldı.

Selvi, dünyanın bize dayatmaya çalıştığı Ermeni Soykırım İddiaları ile ilgili gerek yabancı gerekse bizim arşivlerimizde, Türk tarafının yüzünü kara çıkaracak hiçbir korku yok dedi.

Sakarya Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi TRT Türk kanalında yayınlanan, Buket Güler’in Sunduğu ‘Dünyamız Detay’ isimli programa canlı yayın konuğu oldu.

Selvi, Fransa’da onaylanan 1915 Ermeni Soykırımı iddialarının inkârını suç sayan yasa tasarısını TRT Türk Kanalında değerlendirdi. Buket Güler’in sunduğu ‘Dünyamız Detay’ isimli programa canlı yayın konuğu olarak katılan Prof. Dr. Selvi, Fransa’nın aldığı kararı, önümüzdeki süreçte Türkiye’ye ve ikili ilişkilere olan etkisini izleyicilerle paylaştı.

10 Yılda Epey Yol Aldık

Ermeni sorunuyla ilgili 10 yıl içinde çok yol alındığını ifade eden Prof. Dr. Selvi, “10 yıl içinde çok yol alındı. Çok mesafe kat edildi. Her şeyden evvel, Türkiye’deki akademisyenler, tarihçiler, uluslararası ilişkiler uzmanları bu konuya daha fazla eğildiler. Bu 10 yıl içerisinde Türkiye’de belki de bizim 50 yıl içerisinde yaptığımız yayın kadar akademik yayın yapıldı. Rus, İngiliz, Fransız Amerikan arşivlerinde çok önemli araştırmalar yapıldı” dedi.

Halkımızla Paylaşmakta Sıkıntı Yaşıyoruz

Yapılan en önemli eksikliğin akademik çalışmaları toplumla paylaşılamamasının altını çizen Prof. Dr. Selvi, “Akademik çalışmaları toplumla paylaşılamaması gibi bir sıkıntı yaşıyoruz. Akademisyenler çalışmaları yapıyor ama halka uzanacak bir kapı bulamıyor” açıklamasında bulundu.

Yüzümüzü Kara Çıkaracak Hiçbir Korkumuz Yok

Yapılan araştırmaları değerlendiren Prof. Dr. Selvi, “Bu 10 yıllık araştırmalarımız bize şunu gösterdi ki, Dünyanın bize dayatma çalıştığı bu Ermeni Soykırım İddiaları ile ilgili hem yabancı arşivlerde hem de bizim arşivlerimizde, Türk tarafının yüzünü kara çıkaracak hiçbir korku yok” dedi.

İnsanlarımıza Yönelik Propaganda Var

Bizim İnsanlarımıza yönelik bir propaganda bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Selvi konuşmasının devamın şu sözlere yer verdi: “Bir hafta içerisinde Türkiye’deki bütün programları gözden geçirdiğimizde geneli itibariyle yüzde 80 biz artık özür dileyelim, diyenlerin ön plana çıktığı bir durumla karşı karşıyayız. Burada yapmamız gereken şey planlı programlı olarak bu tür programların sayısını artırıp, halka ulaşmayı ve onlara gerçekte neler yaşandığını anlatmamız gerekiyor”

İkili İlişkiler Önceki Yıllar Gibi Olmayacak

Prof. Dr. Selvi’ye yöneltilen ‘Fransız Meclisinde verilen hüküm tarih akışını değiştirecek mi?’ sorusuna, ‘Kesinlikle, Türk-Fransız ilişkileri bundan önceki yıllarda yaşandığı gibi olmayacak’ yanıtı vererek “Farklı bir alana giriyoruz. İki ülke arasında hem Ortadoğu’da hem Kuzey Afrika’da rekabet söz konusuydu. Aslında bu başarı Ermeni diasporasının bir başarısı değil. O kadar da çok etkin değiller ama bu Fransa’nın Türkiye’ye karşı bu coğrafyada takip ettiği dış politikanın bir neticesi” açıklamasında bulundu.

30/12/2011 – YC


917 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.