Erasmus Koordinatörlüğü Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

22.04.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası Ofis Erasmus Koordinatörlüğü 17 Nisan’da Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliğine hak kazanan öğrenciler için, SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde bilgilendirme ve oryantasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah NALBANTOĞLU, doktora öğrenim hareketliliği ve hibe ödemeleriyle ilgili önemli noktaların altını çizdi. Erasmus öğrenim hareketliliğine dair evrak sürecine ve temel aşamalara değinen giden öğrenci sorumlularından İsmail ERDİK ise yerleştirme sonrası yapılacak süreci detaylı bir şekilde öğrencilere aktardı. Erdik’in ardından Betül KETHÜDAOĞLU, Staj Hareketliliği sürecine dair önemli bilgiler verdi ve staj hareketliliği sürecinin öğrenim hareketliliğinden farklı yönlerine açıklık getirdi. KA171 Proje sorumlusu Dr. Nurbanu Bulgur ise KA171 projelerini kısaca açıklayarak öğrenim hareketliliği kazanan öğrencilere hibelendirme ve evrak süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen oryantasyon toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.