Metaverse ve Eğitim ilişkisi anlatıldı

Metaverse ve Eğitim ilişkisi anlatıldı
05.03.2024
525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Topluluğu’nun düzenlediği “Metaverse ve Eğitim” etkinliğine Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Metin Çengel konuk oldu. SAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen etkinlik, Dr. Metin Çengel’in “Metaverse” kavramının tanımını açıklayarak eğitimde nasıl işlevsel olarak kullanılabileceği konusunda bilgiler sundu. Çengel, “Metaverse, Web 2’den Web 3’e geçmektir. Bu merkeziyetsiz yapı geleceğin interneti haline gelecektir. Eğitimden sağlığa, sanattan pazarlamaya kadar uzanan geniş bir metaverse evreninden bahsetmek mümkün.” dedi.
“Hem sanalı hem gerçek hayatı beraber yaşayacaksınız”
Metaverse’ün ‘öteki evren’ ve ‘sanal evren’ gibi anlamları olduğunu söyleyen Çengel, kendisinin beğendiği kelime anlamlarından birisinin ‘kurgusal evren’ olduğunu dile getirdi. Dr. Çengel, “Şu an gerçek bir dünyanın içerisindeyiz, Metaverse’ün içerisine girdiğimiz zaman kurgusal bir evrenin içerisinde bulunacağız ve bu evrende birçok evren olacak. Metaverse geleceğin interneti olacak, hem sanalı hem gerçek hayatı beraber yaşayacaksınız” dedi.
Yeteneği olan kişilerin evde boş vakitlerinde NFT üreterek büyük kazançlar elde edebileceğine dikkat çeken Dr. Çengel, NFT alanında kişilerin sadece bilişim alanından olmadığını belirtti. Metaverse’ün en önemli araçlarından birinin de avatarlar olduğunu söyleyen Dr. Çengel, sanal âlemde dahi gerçek hayattaki kişilerin avatarlarıyla toplantı gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Çengel, Metaverse’ün devlet politikasına dönüşmesi gerektiğinin altını çizerek, “Aris888, dünyadaki Metaverse Projelerinin arasına girmek için çabalıyor. Ülkemiz akademisinden, devlet kurumlarından  ve ülkemiz vatandaşlarından bu projelere sahip çıkılmasını bekliyoruz” dedi.
Programdan sonra Dr. Metin Çengel, Aris888 Metaverse şirketindeki ekibiyle birlikte öğrencilerin VR gözlükleriyle Metaverse evrenini deneyimledikleri bir workshop düzenlediler. Program boyunca birçok öğrencinin ilk defa duymuş olduğu metaverse evreni uygulamalı bir şekilde deneyimlenmiş oldu.

 

 


525 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.