YÖK Engelsiz Üniversite ödüllerine hazırlık eğitimi yapıldı

YÖK Engelsiz Üniversite ödüllerine hazırlık eğitimi yapıldı
02.01.2024
1.694
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Engelsiz Yaşam Koordinatörlüğü tarafından Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliğiyle “YÖK Engelsiz Üniversite Ödüllerine Hazırlık” eğitimi düzenlendi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, “Türkiye’de aldığımız bayrak ve nişanlarla birlikte 2’nci sıradayız” diyerek bu sene program nişanlarında rekor kırmak istediklerini ifade etti. Program nişanları konusunda engelsiz birim temsilcileri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özer Köseoğlu, başvurular konusunda fakülte sekreterlerinden de destek istedi.

Eğitimde Doç. Dr. Cihan Selek Öz, Engelsiz Üniversite bayrak kategorileri ve ödülleriyle alakalı bilgiler aktardı. Mekanda erişilebilirlik için turuncu bayrak, eğitimde erişilebilirlik konusunda yeşil bayrak ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik alanında mavi bayrak verildiğini söyleyen Doç. Dr. Cihan Selek Öz, ödüllerin geçerlilik süresinin 3 sene olduğunu ve bu süre zarfında diğer bayraklar için tekrar başvuru yapılabileceğini ifade etti.

Esentepe Kampüsü’nün turuncu bayrağa sahip olduğunu dile getiren Doç. Dr. Selek Öz, başvuruların nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. Bayrak ödüllerinden sonra program nişanları hakkında da bilgi veren, Doç. Dr. Cihan Selek Öz, hangi engel gruplarıyla ilgili başvuru yapılacağını anlattı.

Başvurularda yazılabilecek örnek maddelerin de gösterildiği eğitim, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun Doç. Dr. Cihan Selek Öz’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle sonlandı.


1.694 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.