Araştırma Üniversitesi Adayı Sakarya Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında Yükselişte

05.02.2024

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ ADAYI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ WEBOMETRİC DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA YÜKSELİŞTE

Sakarya Üniversitesi, araştırma üniversitesi olma hedefiyle ilerleyerek, 2024 yılında Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda geçen yıla göre 43 basamak daha yükselerek dünya çapında 1294. sıraya yerleşti. Ülkemizde ise 209 üniversite içinde 2023 yılında 18. sıradayken 2024 yılında 16. sıraya yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Webometrics sıralaması, üniversitelerin web teknolojilerindeki gelişmelere uyum ve kullanım düzeylerine göre kıyaslama yapar. Sıralama, üç farklı ölçüte dayalıdır:  Görünürlük (Etki), Şeffaflık ve Mükemmeliyet. Madrid merkezli “Cybermetrics Lab” adlı araştırma grubu tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında güncellenen bu sıralamada dünya genelinde 10 binden fazla üniversite değerlendirilmektedir.

Dünyanın en prestijli üniversite sıralamalarından biri olan Webometrics tarafından yayınlanan tüm kategorilerde yükselme başarısı gösteren Sakarya Üniversitesi Mükemmeliyet Sıralamaları’nda dünyada 1274’üncü sırasını koruyarak ,

2023 yılında Şeffaflık Sıralamaları’nda dünyada 907’inci sıradayken 2024 yılında bu kategoride 18 sıra daha yükselerek dünyada 889’uncu sırada,

2023 yılında  Görünürlük (Etki) Sıralamaları’nda ise dünyada 3350’inci sıradayken 2024 yılında bu kategoride 313 sıra daha yükselerek dünyada  3037’inci sırada yer aldı.