Termik Santrallerde Elektrik Üretimi

Termik Santrallerde Elektrik Üretimi
16.04.2013
745
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üretim Araştırmaları Topluluğu tarafından ‘Termik Santrallerde Elektrik Nasıl Üretilir?’ isimli seminer düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Üretim Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Termik Santrallerde Elektrik Nasıl Üretilir?’ isimli seminer SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de elektrik üretimi ve çeşitliliği, Termik Santrallerde elektrik üretimi, Buhar kazanları ve Buhar tribünleri, Termik Santraller ve Soma Termik Santralinin üretimdeki yeri saf su arıtma tesisleri ve Baca gazı emisyonları, atık su, atık depolama teknikleri gibi konuların ele alındığı seminere Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Dünya Rezervlerinin %1’ini Barındırıyor

Türkiye’nin tüm dünya yer altı rezervlerinin %1’ini barındırdığının altını çizen Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, “Türkiye olarak çok fazla yer altı rezervlerine sahip değiliz, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz. Bugün yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım oranı %15. Zamanla daha da artacaktır bu oran” dedi.

Bölge Isıtma Sistemi’nde Sona Gelindi

Türkiye’de bir ilk olan Soma Bölge Isıtma Sistemi’nde sona gelindiğine değinen Nuri Şerifoğlu, “Sadece elektrik enerjisini halkımıza kazandırmıyoruz. Aynı zamanda termik santralin atık buharını da değerlendirerek ısınma amaçlı faydalanıp, faydalandıracağız” diye konuştu.

16/04/2013 – CP
745 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.