SAÜ’de Artvin Türküleri rüzgarı esti

05.03.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen orkestra şefliğini Arş. Gör. Mehmet Der’in yaptığı “Çoruh’tan Kaçkarlar’a Artvin Türküleri” konseri kalabalık bir dinleyici kitlesi tarafından ilgiyle izlendi.

Artvin yöresine ait türkülerin hikâyeleriyle seslendirildiği konserde, bölgenin yöresel sazlarından kemençe, tulum ve akordeon da eşlik etti.

Konsere SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza AL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Emrah Doğan, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, akademisyenler, müzikseverler ve öğrenciler katıldı.

Konserin sonunda Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, solist ve orkestra üyelerine belge takdiminde bulundu ve toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Elif Köse