SMYO’da Sektör Buluşmaları

SMYO’da Sektör Buluşmaları
08.11.2012
1.131
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu, ‘Sektörle Buluşma Günleri’ kapsamında Dikey Geçiş Sınavı ve Gazetecilik alanında iki seminer gerçekleştirdi.

Sakarya Yenigün Gazetesi Sorumlu Müdürü Müjdat Çetin’in konuk olduğu seminerin ardından, Akademiidea Dershanesi ve Tasarı Akademi Yayınları işbirliği ile gerçekleşen seminerde Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Dikey Geçiş Sınavları’na hazırlıkları değerlendirildi.

Basın ve Yayın Programı öğrencileriyle buluşan, Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nalan Üstüntaş ve bölüm Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik’in de hazır bulunduğu seminerde Sakarya’nın deneyimli gazetecilerinden Müjdat Çetin, mesleki birikimlerini paylaştı.

“Yerel gazetecilik güzel bir meslektir” diyen Çetin, “Sorunların çözümünde yerel gazetelerin büyük önemi vardır. Ayağınıza takılan bir taş bile haber olabilir. Haberin küçüğü büyüğü olmaz. Yerel gazetelerde çalışan insanlar her işe koşturabilir. Çevresi geniş olur. Ne kadar çok insan tanırsa o kadar çok haber materyali artar. Bu konuda Sakarya, yerel gazetecilik konusunda çoğu ilden daha gelişmiş durumdadır” dedi.

Kendinizi geliştirin

Hangi gazetede çalışırsanız çalışın en büyük hazzı muhabirlikte alırsınız diyen Çetin “Muhabirlik zor; fakat oldukça güzel bir meslektir. Bende mesleğe ilk olarak muhabirlikle başladım. Muhabirlere haksızlık yapıldığını düşünenler vardır. Bu yüzden kendinizi geliştirin. Siz iyi yetişmiş olursanız, karşınızdakilerde emeklerinizin karşılığını verir. Yaptığınız her haberin altına imzanızı mutlaka attırın. Bu sayede hem hangi haber kimin belli olur, hem de siz yaptığınız haberlerle insanlar tarafından tanınırsınız. Hatta bu sayede yeni işlere bile sahip olabilirsiniz.”dedi. Çetin’in öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla söyleşi son buldu.

Daha sonra Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde de Dikey Geçiş Sınav’ı hazırlıkları değerlendirildi. Seminere Sakarya Meslek Yüksekokulu Program Başkanları Tasarı Akademi Yayınları Aksaray Şubesi Müdürü Aziz Bektaş, Tasarı Akademi Yayınları Rehberlik Koordinatörü Gülçin Akgürsu katıldı.

Hedef Belirleyin

Rehberlik Koordinatörü Gülçin Akgürsu durumunuzu tespit edip eksiklerinizi belirlemek atacağınız ilk adım olmalıdır, çünkü başlangıçta nerede olduğunuzu görmeli, ihtiyaçlarınızı ortaya çıkarmalı ve ona göre bir hedef çizmelisiniz. Bu işteki en büyük hatalardan birisi hedefin olmamasıdır dedi. DGS sınavını LYS ve YGS sınavlarıyla karşılaştıran Akgürsu ‘Arkadaşlar rakibiniz az ve işiniz kolay, tek yapmanız gereken çalışma temponuzu sıkı tutmak. Durum böyle olunca sizler için hayalinizdeki fakülteyi kazanmak ütopya değil gerçek’ diye sözlerine ekledi.

Sistematik Olun

Tasarı Akademi Yayınları Aksaray Şubesi Müdürü Aziz Bektaş da sınava hazırlığın önemi üzerinde durarak, “bu süreçte herkes çalıştığını söyler ama; başarı çok çalışarak değil, sistemli, planlı ve düzenli çalışarak elde edilir” dedi.

Seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Gülçin Akgürsu, 2012 Yılı DGS İstatistikleri, Sözel-Sayısal katsayıları ve öğrencilerin mezun oldukları programlara göre hangi lisans programlarını seçecekleri konusunda bilgi verdi.

11/08/2012 // SMYO

 
1.131 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.