İlahiyat Fakültesi’nde “Kur’ân’ın Muhteşem Beyan Üslubu” Konulu Konferans Gerçekleşti

İlahiyat Fakültesi’nde “Kur’ân’ın Muhteşem Beyan Üslubu” Konulu Konferans Gerçekleşti
01.03.2024
605
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Öğretimi Öğrenci Topluluğu’nun (Mültekâ Lugati’d-Dâd) katkılarıyla Umman Sultan Kabus Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Saleh b. Ahmed Albusaidi tarafından “Kur’ân’ın Muhteşem Beyan Üslubu” konulu Arapça bir konferans gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri’nin yaptığı konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri, konferansın başında Dr. Saleh Albusaidi’nin özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Arapça olarak gerçekleşen konferansı Öğr. Gör. Abdülmelik Yangın Türkçeye çevirdi.

Misafir Öğretim Üyesi olarak bir yıllığına İlahiyat Fakültesi’nde bulunan Dr. Saleh Albusaidi, konuşmasının başında, Sakarya Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Dr. Albusaidi konuşmasında öncelikle Kur’ân-ı Kerîm’in Allah kelamı olması ve hiç kimsenin bir benzerini getirememesi üzerinde durdu. Kur’ân’ın harflerden ve kelimelerden oluşmasına rağmen benzerinin getirilemediğini ve hiçbir söze benzemediğine dikkat çeken Dr. Saleh Albusaidi, Kur’ân’ın kendisiyle nazil olduğu Arapçanın da kelime sayısı bakımından çok zengin bir dil olduğunu ifade etti. Dr. Saleh Albusaidi, uygun kelimelerin seçilmesi, her kelimenin uygun yere konulması gibi hususların Kur’ân’ı Kerîm’in belağat özellikleri arasında yer aldığını aktardı. Dr. Albusaidi, konuşmasının devamında “kullanıldığı yere uygun farklı ifadelerin kullanımı”, “takdim ve tehir”, “kelimelerin söylenmesi veya hazfedilmesi”, “ifadedeki incelikler” şeklindeki dört başlık altında Kur’ân-ı Kerîm’in belagatından birçok örnek vererek sözlerini tamamladı.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın, Dr. Saleh b. Ahmed Albusaidi’ye günün anısına hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.


605 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.