SAÜ ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki AR-GE İş Birliğiyle, “İki Şehir Tek Üniversite” Anlayışı Güçleniyor

SAÜ ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki AR-GE İş Birliğiyle, “İki Şehir Tek Üniversite” Anlayışı Güçleniyor

Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ile hazırladığı ortak protokol kapsamında, AR-GE destekli ortak projeleri ve akademik çalışmaları geliştirmeyi hedefleyen farklı akademik alanlardaki iki üniversitenin araştırmacılarını bir araya getirdi.

‘İki Şehir Tek Üniversite’ anlayışının giderek güçlendiği ve iki üniversite arasındaki akademik ve bilimsel iş birliğinin derinleştiği bu süreçte, Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin fen, mühendislik, tıp ile insan ve toplum bilimleri alanlarındaki araştırmacılar, AR-GE ve inovasyon konusunda güçlerini birleştirdi.

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, her iki üniversitenin rektör yardımcıları, ilgili fakültelerin dekanları ve dekan yardımcıları hazır bulundu. Kokteyl ve eşleştirme etkinliğinin ardından araştırmacılar, hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları detaylı olarak paylaştı. Ayrıca araştırmacılar ortak yayın, patent ve proje gibi çeşitli alanlarda iş birliği yapılması konusunda fikir birliğine vardı.

Toplantıya katılan akademisyenler ve araştırmacılar, iki üniversite arasındaki iş birliği anlayışının güçlenerek devam ettirilmesi konusunda da görüş birliğine vardı. Üniversiteler de ortak araştırma projeleri için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

İkili iş birliği çerçevesinde yapay zekâ, dijitalleşme, çevre teknolojileri, sağlık ve sosyal bilimler vb. alanlarında Ar-Ge ve inovasyon potansiyelinin önemli ölçüde geliştirilmesi hedefleniyor.

 

 
743 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.