Prof. Dr. Gültekin Yıldız Vefat Etti

Prof. Dr. Gültekin Yıldız Vefat Etti
06.02.2016
2.442
A+
A-

Yıldız’ın cenazesi 7 Şubat 2016 tarihinde Hanlı Merkez Cami’nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yıldız’ın ölümünden dolayı çok üzüntülü olduğunu belirterek “Sakarya Üniversitesi bir büyüğünü, bir ağabeyini, çok önemli bir mensubunu kaybetti. Gültekin Yıldız’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kadir Ardıç şunları söyledi:

“1991 yılında lisans talebesi olarak tanıdığım, öğrencisi olduğum, sonrasında da asistanlığını yapmaktan gurur duyduğum değerli üstadım Prof.Dr.Gültekin Yıldız hocamı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Akademik hayatımın her aşamasında desteğini gördüğüm, tavsiyelerinden yararlandığım değerli hocam benim adeta manevi babamdı. Sadece talebesi ve asistanı olarak değil aynı zamanda dekanımızken yardımcısı olarak görev yaptığım dönemde, pek çok hususu da kendisinden öğrenme fırsatı buldum. Her zaman güler yüzlü, anlayışlı, özverili olan hocamı nasıl tarif edersin diye sorsalar kısaca ‘eşine az rastlanır güzellikte bir insan’ olarak tarif ederim.

İyi bir Müslüman olduğuna şahitlik etmekten ve bana devrettiği güzel hasletleri taşımaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. İyi ki O’nu tanımış, talebeliğini, asistanlığını, meslektaşlığını ve yardımcılığını yapmışım.

Vefatından saatler önce, ailesi dışında, en son benimle görüşmüştü. O görüşme esnasında yaşadığı tüm sağlık problemlerine rağmen vakur bir duruş sergiliyor ve nasihat etmeyi ihmal etmiyordu; “Sabır Abdülkadir, sabır” diyordu.

Allah senden razı olsun Hocam. Mekânın Cennet olsun. Binlerce taleben, ardından seni hayır ile yad ediyor. Hocamızı sevenlere, üniversitemize ve ailesine sabırlar diliyorum. Allah gani gani rahmeti ile muamele etsin. Amin.”

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can da şunları ifade etti:

“Dekanlık vazifesini kendisinden devraldığım, işletme fakültemizin kurucu dekanı, hepimizin kıymetli büyüğü, güler yüzlü, iyi yürekli, güzel insan, hocaların hocası, çok sevdiğimiz Prof. Dr. Gültekin YILDIZ hocamızı kaybetmiş olmanın derin hüznü içerisindeyiz. Allah hocamıza gani gani rahmet eylesin. Başta ailesi, fakültemiz ve üniversitemiz olmak üzere tüm akademik camianın ve sevenlerinin başı sağ olsun. Hocamızın sevenlerine Allah’tan sabırlar diliyorum. Kendisini her zaman güzel hatıralar ile yad edeceğiz. Makamı cennet olsun.”

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Yıldız’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek “Kıymetli hocamızın vefatından büyük teessür duymaktayım. İşletme alanındaki değerli katkıları unutulmayacaktır. Yetiştirmiş olduğu öğrencilerin onun katkılarını sürdüreceği inancıyla başta ailesi ve yakınları olmak üzere Sakarya Üniversitesi mensuplarına taziyelerimi saygıyla iletirim” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin eski Dekanı Prof. Dr. Salih Şimşek, Prof. Dr. Gültekin Yıldız’ın vefatı ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu cümleler ile ifade etti:

“1978 yılında (SDMMA) Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nde asistanlığa birlikte başladığım, o günden vefatına kadar mesai arkadaşım ve ağabeyim olan Prof. Dr. Gültekin Yıldız’ı dün ebedi âleme uğurladık.

Biliriz ki her canlı ölümü tadacaktır. Şimdi sıra ondaymış.

Kendisini hep güven telkin eden hoş siması, güler yüzü, samimiyeti ve efendiliği ile hatırlayacağız. Sıkıntılı günlerimizde bizlere itidal tavsiye etmesini ve çeşitli vesilelerle yaptığım istişareleri hiç unutmayacağım.

Güzel ve İyi bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Makamı cennet olsun”

06/02/2016 – HAY

Güncelleme: 09/02/2016
2.442 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.