“Geleceği Şekillendiren Kodlar ile Sektörlerarası İnovasyon Buluşması” Teknokent’te düzenlendi

“Geleceği Şekillendiren Kodlar ile Sektörlerarası İnovasyon Buluşması” Teknokent’te düzenlendi
20.02.2024
580
A+
A-

Sakarya Teknokent ve Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ortaklığıyla düzenlenen “Geleceği Şekillendiren Kodlar ile Sektörlerarası İnovasyon Buluşması” Teknokent’te gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, “Burada temel amacımız üniversite ile sanayi iş birliğini derinleştirmek ve köklü hale getirmek. Daha önce yaptığımız proje pazarı etkinliğimizde daha çok akademisyenlerimizi bir araya getirmiştik. Şimdi bunun ikinci aşamasında akademisyenlerimiz ile firmalarımızı bir araya getiriyoruz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünya da üniversite ile sanayi arasında ilişkiye geliştirmek önemli bir gündem” dedi.

Dr. Köseoğlu, “Akademisyenlerimiz teknik donanım ve bilgisiyle özel sektörün ticarileşmeye bakış açısını ortak zeminde buluşturup, milli ekonomiye katkı sağlayacak güzel işler çıkarabilmek. Bugün düzenlediğimiz etkinlikte, belirlediğimiz dört ana başlıkla birlikte firmalarımız akademisyenlerimizi kendi firmalarını tanıtacak. Önümüzdeki dönem devamı gelecek. Başarılı bir çalışma olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bloocell Sağlık Teknolojileri, Assistbox Teknoloji, Nesstec Enerji ve Yüzey Teknolojileri, Biocure Kimya İlaç Ar-Ge Danışmanlık, Smart Eğitim Çözümleri, Vechür Havacılık Yapay Zekâ ve Tarım Teknolojileri, Win Young Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Casemice Yazılım ve Bilişim Hizmetleri, Ecolab Kimya ve Biyoteknoloji ile Tarvit Tarım Kimya ve İleri Teknolojileri firmalarının sunumları sonrası, akademisyenler ve katılımcılar, Sakarya Teknokent Fuaye Alanında bulunan firma standlarını ziyaret etti.

Sakarya Teknokent Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun yanı sıra Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, SAÜ Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart ile SAÜ’lü akademisyenler ve Teknokent firmaları katıldı.


580 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.