Gençlik ve Gönüllülük Dersi Öğrencilerinden Övgüye Değer Bir Faaliyet Daha: Bihar’da Su Kuyusu Açtılar

29.03.2024

Sakarya Üniversitesi’nde Gençlik ve Gönüllülük dersi alan öğrenciler, uluslararası bir yardım projesine daha imza attılar. Gönüllülük faaliyetleri kapsamında Hindistan’ın Bihar eyaletinde su kuyusu açtırdılar. Öğrenciler, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, yerel halkın su ihtiyacına yönelik önemli bir adım attılar. Hindistan’ın Bihar eyaletinde gerçekleştirilen bu faaliyet, öğrencilerin sadece eğitimleriyle değil, aynı zamanda topluma karşı duyarlılıklarıyla da ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduklarını gösterdi.

Hindistan’ın suya erişim konusunda zorluk yaşayan bölgelerinden biri olan Bihar’da su kuyusu açılması, sadece su temininde değil, aynı zamanda yerel halkın yaşam kalitesinin artırılmasında da büyük bir adım oldu. Öğrencilerin bu projeyle gösterdikleri özveri ve duyarlılık, küresel dayanışmanın ve gençlerin topluma olan katkılarının en güzel örneklerinden biri haline geldi.

Halihazırda yapılan ve yapılmakta olan gönüllülük faaliyetleri hakkında konuşan dersin koordinatörü ve yürütücüsü Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan, “Sakarya Üniversitesi, gençlerin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk anlayışlarına verdiği öneme de vurgu yaparak, geleceğin liderlerini yetiştirmede önemli bir rol oynuyor. Bu tür projelerin gençlerdeki sosyal duyarlılığı artırdığı ve onları küresel sorunlara karşı daha duyarlı hale getirdiği de unutulmamalıdır. Sakarya Üniversitesi Gençlik ve Gönüllülük Dersi öğrencileri, sadece yerel değil, aynı zamanda küresel düzeyde de olumlu bir etki yaratmayı başardılar. Son olarak bu tür inisiyatiflerin artarak devam etmesi ve gençlerin topluma olan katkılarının daha da güçlenmesi dileğiyle.”