Katar’da Arapça Yaz Kursu

28.07.2016

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 10 öğrenci Arapça Yaz Kursuna katılmak amacıyla Katar’a gitti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Arapça Yaz Kursu’na katılmak üzere Katar’a giden öğrenciler, Katar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Yabancılara Arapça Öğretim Merkezi tarafından düzenlenen ve 4 hafta sürecek olan yoğunlaştırılmış eğitime katılacak.

Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı kursla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Şubat ayında Katar Üniversitesini ziyaret etmiş ve orada iki üniversite arasında Akademik İşbirliği Anlaşması imzalanmıştı. İlahiyat Fakültesi öğrencilerin Katar Üniversitesine gidişi imzalanan bu anlaşma çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca 2016-2017 öğretim yılında da İlahiyat Fakültesinden 10 öğrencinin bu kez bir dönem Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde öğretim görmesi için iki üniversite arasında sürmekte olan görüşmelerin olumlu neticelenmesini bekliyoruz.”

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kursun tamamlanmasının ardından 15 Ağustos’ta yurda dönmeleri bekleniyor.

01.08.2016 – YC