SAÜ Akademik Kurullarında En Önemli Gündem: Araştırma Üniversitesi Olmak

SAÜ Akademik Kurullarında En Önemli Gündem: Araştırma Üniversitesi Olmak
31.01.2024
1.366
A+
A-

SAÜ Akademik Kurullarında En Önemli Gündem: Araştırma Üniversitesi Olmak

Sakarya Üniversitesi 2024 yılı Akademik Kurul Toplantıları Rektör Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında gerçekleştirildi. Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesörlerle ayrı ayrı gerçekleştirilen akademik kurullarda en önemli gündem YÖK tarafından Sakarya Üniversitesi’nin aday Araştırma Üniversitesi ilan edilmesi oldu.

2024 önemli bir yıl

Sakarya Üniversitesi’nin 2024 yılı Akademik Kurul toplantısı, tüm akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Hamza Al’ın başkanlığında üniversitede görev yapan araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesörlerle ayrı ayrı gerçekleştirilen akademik kurullarda en önemli gündem Sakarya Üniversitesi’nin aday Araştırma Üniversitesi olma konusuydu. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al akademik kurullarda yaptığı konuşmalarda 2023 yılının sonlarına doğru YÖK tarafından aday Araştırma Üniversitesi ilan edildiklerine vurgu yaparak, kendileriyle birlikte 6 Üniversitenin bu yarışa girdiğini, 2024 yılının akademik performans açısından önemli bir yıl olduğunu vurguladı.

İnancımız tam

Özellikle bu yıl Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan tüm akademisyenlerin proje ve yayın konusunda azami bir performans göstermesi gerektiğine vurgu yapan Rektör Al şunları söyledi: “YÖK 2 yıl süresince aday Araştırma üniversitelerinin performansını izleyecek. 2023 yılı bitti. Önümüzde 2024 yılı var. Bu yılı akademik performans açısından iyi geçirmek zorundayız. TÜBİTAK, AB Projeleri ve Q1, Q2 dergilerinde yayınlarımızın sayısını arttırmak zorundayız. Yarış çok ciddi. Sakarya Üniversitesi köklü tarihi ve birçok alanda öncü bir üniversitedir. Güçlü bir akademik altyapımız var. Akademisyenlerimizin özverili çalışmalarının bir neticesi olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından “Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına” dahil edilen Sakarya Üniversitesi’nin, hem araştırma üniversitesi olma hedefini gerçekleştireceğine hem de ulusal ve uluslararası sıralamalarda daha üstlerde yer alacağına yürekten inanıyorum. Araştırma Üniversitesi olmamız Üniversitemiz ve şehrimiz için önemli bir aşama olacaktır”

Destekler artacak

Akademisyenlerin Q1, Q2 dergilerinde yayın yapmaları için Sakarya Üniversitesi Vakfı’ndan ve BAP Koordinatörlüğünden yayın destekleri verdiklerine dikkat çeken Rektör Al destekleri arttırmaya devam edeceklerini, bunun yanında Araştırma Dekanlığının projeler konusunda desteklerinin artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Akademik Kurul toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan Araştırma Üniversitesi Performans İzleme Kriterleri, Prof. Dr. Özer Köseoğlu üniversitemizin topluma katı ve sürdürülebilirlik faaliyetleri, Prof. Dr. Özer Uygun lisans ve lisansüstü eğitimdeki yenilikler ile akreditasyon süreçleri, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler dış kaynaklı proje türleri ve yeni BAP destekleri, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu Araştırma Dekanlığı proje ve yayın destekleri, Bilimsel Dergiler ve Yayınevi Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit bilimsel dergilerin performansı hakkında sunum gerçekleştirdiler.


1.366 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.