Şehit Ailelerine Yönelik Kahvaltı Programı

Şehit Ailelerine Yönelik Kahvaltı Programı
18.04.2024
561
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından Sakarya Üniversitesi Personel Lokalinde,  şehit ailelerine yönelik olarak ‘’ Kahvaltı Programı ‘’ düzenlendi.

Kahvaltı programına SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Özer Uygun, Prof. Dr. Emrah Doğan ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Özer Köseoğlu konuşmasında, şehitlik makamının en yüce makamlardan biri olduğunu, bizleri teselli edenin inancımız gereği onların makamlarının âli olması, peygamberimize komşu olmaları, geride kalanlara ise şefaatçi olmaları olduğunu belirtti. Köseoğlu konuşmasının devamında, ‘’ Tüm şehit ailelerimize baş sağlığı diliyoruz, vatan uğruna yaralanan ya da şehit olanların tamamının Allah makamlarını cennet eylesin. Geride kalanlara Allah sabırlar versin. Bu kavramlar arkalarında derin bir vatan sevdası ve millet sevdası barındırıyor bunları da gelecek kuşaklara aktarmayı bizlere nasip eylesin. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Özer Uygun konuşmasında, ‘’ Şehitlik makamı çok yüce bir makam, bilerek ve istenerek ulaşılması mümkün olmayan bir makam. Herkese nasip olamayacak kadar büyük bir makam, düşünüldüğünde yüceliğini sezebiliyoruz. Zor bir coğrafyadayız, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatanımız ayakta duruyor. Bilindiği üzere çevremiz ateş çemberi. Eskiden Türkiye içerisinde bu mücadeleyi veriyorduk, şimdi ise yurtdışından da ülkemizi koruyoruz. Allah, devletimize zeval vermesin. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Programın devamında, şehit aileleri kendilerini tanıtarak şehitlerimizle olan anılarından bahsederek, ülkemizin şehit ailelerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Kahvaltı programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 
561 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.