Güvenlik Personeline Eğitim verildi

Güvenlik Personeline Eğitim verildi
08.03.2024
689
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde Mediko ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sakarya Üniversitesi güvenlik personellerine yönelik eğitim düzenlendi.

4 oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumu Emniyet Amiri Serkan Keskin’in konuşmasıyla başladı. Keskin, eğitimin neden verildiği ve ne işe yarayabileceği hakkında konuştu. Emniyet amiri “toplulukla karşı karşıya geldiğinizde sizde ilk dikkat ettiği şey duruşunuz, yani saç sakal kıyafet üslup jest ve mimikler karşınızdakini olumlu veya olumsuz anlamda etkiler” diyerek görünüşün ve üniformanın önemine vurgu yaptı. Konuşması sonrasında SAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Türkmen tarafından Emniyet Amiri Serkan Keskin’e belge takdim edildi.

Birinci oturumun devamında Çevik Kuvvet Eğitim Departmanı Polisi Hakan Can tarafından güvenlik personellerine kitle psikolojisi hakkında eğitim verildi. Can, “İnsan sosyal bir varlık sağından solundan çok fazla etkilenir. Zayıf kişilikli insanlar daha çabuk etkilenir, kitlenin telkinine karşı kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor” diyerek kitle psikolojisini ve neler yapılması gerektiğini kendi anıları ile anlattı. Hakan Can aynı zamanda, “topluluk karşısında onlar nasılsa siz de o şekilde olmalısınız, toplu kuvvet olarak bir olmanız gerekiyor” diye ekledi. Güvenlik personeline herhangi bir durumda nasıl davranılması gerektiğini beden hareketleriyle gösterdi.

Eğitimin diğer oturumlarına Sakarya Üniversitesi Personeli Uzm. Psk. Murat Erdem, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğr. Gör. Neşe Ünal ve Uzm. Psk. Gülnur Er katıldı. Eğitimde ilişkilerde etkili iletişim, stres yönetimi ve sağlam psikolojinin etkileyici faktörlerinden bahsedildi. Ünal, “güvenlik görevlisinin dikkatinin çok yüksek olması gerekir” dedi ve oyun oynatarak stresle başa çıkmanın yollarını aradı. Erdem, insanlarla sağlıklı ilişkiler kurabilmek ve kendi içimizde sağlıklı iletişim kurabilmenin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Eğitim soru- cevap sonrası katılımcılara belge takdim edilerek son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Gizem Gökçe Arslan- Aybike Tekeli

 
689 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.