İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü

İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü
08.09.2015
984
A+
A-

İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Vakfı tarafından organize edilen Arapça Yaz Kursuna katılmak amacıyla 23 Temmuz’da Ürdün’e giden İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye’ye döndü.

Öğrenciler Ürdün’de 6 hafta boyunca Îvan Dil Enstitüsü tarafından Ceraş Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Arapça Yaz Kursuna katıldılar ve pratik Arapçalarını geliştirme fırsatı buldular. Öğrenciler, bu süre boyunca Salt Türk Şehitliği, Aclun Kalesi, el-Bahru’l-Meyyit, Petra, Kerek Kalesi, Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi özellikle tarihi açıdan önem arzeden pek çok mekanı ziyaret etme imkanı da bularak önemli kültürel bilgiler elde ettiler.

Arapça Yaz Kursu sonunda 2 Eylül Çarşamba günü Ceraş Üniversitesi’nde, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdurrezzâk Benî Hâni, Îvan Enstitüsü Müdürü Hâlid Benî Umer ve diğer yetkililerinin katılımıyla mezuniyet töreni düzenlendi ve öğrencilere belgeleri verildi.

Ürdün’den dönen ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamza Ermiş’in başkanlık ettiği 52 kişilik kafilede yer alan öğrenciler yurt dışında böyle bir deneyimi yaşama imkanı bulmalarından ötürü duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Organizasyona emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür eden SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, kursun başarılı geçtiğini söyleyerek kurs organizasyonlarının gelecek yıllarda da devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

08/09/2015 – HAY
984 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.