Dokuz Sütun (29.07.2012) : Osmanlı Mutfağında Batı Yemekleride Yapılırdı

29 Temmuz 2012

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, Osmanlı mutfağında Türklere ait yemeklerin yanında Arap, Fars ve batı yemeklerine ait izler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Arif Bilgin, bunda Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar geçtikleri bölgelerin birikimini taşımalarının önemli rolü olduğunu belirtti. Osmanlı mutfağının doğunun ve batının birikimini birlikte kullanılabilen kozmopolit bir mutfak olduğunu ifade eden Bilgin, ” Göçebe kültürden gelen Osmanlılar, Orta Asya’dan kendi mutfak kültürlerini getirdiler. Bu arada Arap ve Fars dünyasından gelen tarifleriyle birlikte Batı mutfağında harmanladılar; kendi mutfak kültürlerini oluşturdular. ” dedi.

Dokuz Sütun – 29 Temmuz 2012

3 kez görüntülendi.
29 Temmuz 2012 - 11:26