Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 28°C
Az Bulutlu

Dokuz Sütun (29.07.2012) : Osmanlı Mutfağında Batı Yemekleride Yapılırdı

Dokuz Sütun (29.07.2012) : Osmanlı Mutfağında Batı Yemekleride Yapılırdı
29.07.2012
153
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, Osmanlı mutfağında Türklere ait yemeklerin yanında Arap, Fars ve batı yemeklerine ait izler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Arif Bilgin, bunda Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar geçtikleri bölgelerin birikimini taşımalarının önemli rolü olduğunu belirtti. Osmanlı mutfağının doğunun ve batının birikimini birlikte kullanılabilen kozmopolit bir mutfak olduğunu ifade eden Bilgin, ” Göçebe kültürden gelen Osmanlılar, Orta Asya’dan kendi mutfak kültürlerini getirdiler. Bu arada Arap ve Fars dünyasından gelen tarifleriyle birlikte Batı mutfağında harmanladılar; kendi mutfak kültürlerini oluşturdular. ” dedi.

Dokuz Sütun – 29 Temmuz 2012


153 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.