Catering Guide (01.03.2013): Sütlü Tatlıların Hazır Beslenmedeki Yeri ve Önemi

05 Mart 2013

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı, yakın tarihe kadar yoğun bir şekilde yöresel olarak üretilen ve aileler tarafından tüketilen bu tatlılar son zamanlarda teknolojik olarak üretilmeye başlanmış ve özel tatlı firmaları kurulmuştur. Tatlı kültürünün toplumumuzun beslenmesinde ve geleneklerinde önemli bir yeri vardır. Türk kültüründe tatlı deyince, insanlar açısından olumlu, yaklaştırıcı, bütünleştirici bir işlev akla gelmektedir. Tatlı, kültürümüzde çok geniş bir yelpaze oluşturmaktadır.Gerek kullanılan ham madde ve katkı maddelerinin farklılığı gerekse üretimde uygulanan farklı yöntemler bu çeşitlilikte önemli rol oynamaktadır.Bu bakımdan da tatlılar toplum beslenmesinde önemli bir yer tutmaktadır.

Catering Guide – 01.03.2013

6 kez görüntülendi.
05 Mart 2013 - 8:17