Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 34°C
Sıcak

Catering Guide (01.03.2013): Sütlü Tatlıların Hazır Beslenmedeki Yeri ve Önemi

Catering Guide (01.03.2013): Sütlü Tatlıların Hazır Beslenmedeki Yeri ve Önemi
05.03.2013
157
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı, yakın tarihe kadar yoğun bir şekilde yöresel olarak üretilen ve aileler tarafından tüketilen bu tatlılar son zamanlarda teknolojik olarak üretilmeye başlanmış ve özel tatlı firmaları kurulmuştur. Tatlı kültürünün toplumumuzun beslenmesinde ve geleneklerinde önemli bir yeri vardır. Türk kültüründe tatlı deyince, insanlar açısından olumlu, yaklaştırıcı, bütünleştirici bir işlev akla gelmektedir. Tatlı, kültürümüzde çok geniş bir yelpaze oluşturmaktadır.Gerek kullanılan ham madde ve katkı maddelerinin farklılığı gerekse üretimde uygulanan farklı yöntemler bu çeşitlilikte önemli rol oynamaktadır.Bu bakımdan da tatlılar toplum beslenmesinde önemli bir yer tutmaktadır.

Catering Guide – 01.03.2013


157 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.