3. Lisansüstü Çalışmalar Kongresi SAÜ’de Başladı

3. Lisansüstü Çalışmalar Kongresi SAÜ’de Başladı
15.05.2014
1.115
A+
A-

İlmi Etüdler Derneği( İLEM) ve Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Lisansüstü Çalışmalar Kongresi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın da katılımıyla Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. TÜBİTAK ve Serdivan Belediyesi’nin de desteklediği kongre de 11 farklı disiplinde 122 bildiri sunulacak.

Açılış konuşmasını Kongre Tertip Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Bünyamin Bezci’nin yaptığı toplantıda daha sonra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar söz aldı. Ardından İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas kürsüye geldi. Bu gibi organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyetleri ifade eden Prof. Dr. Elmas’ın ardından YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, yükseköğretimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kendisinin bu tür organizasyonlara katılmaktan büyük heyecan duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Çetinsaya, Türkiye’de yükseköğretimin bugün ve gelecekte 30 yıl önce kurulmuş bir örgüt anlayışı ile yürütülemeyeceğini belirtti. YÖK’ ün kurulduğu yıllardan bu yana üniversite ve öğrenci sayısının yaklaşık 10 kat arttığını hatırlatan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yeniden yapılanmanın şart olduğunu ifade etti.

Son 10 yılda yükseköğretime aktarılan kaynak ve dolayısıyla nitelik ve nicelik olarak üniversitelerin büyümesine vurgu yapan Prof. Dr. Çetinsaya öğrenci sayısında artış, akademik personel sayısını arttırma ve uluslararasılaşma olarak üç temel başlık altında yükseköğretimde yapılması gerekenleri sıraladı. Türkiye’nin öğrenci sayısı, üniversite sayısı ve üniversitelerin fiziki altyapıları anlamında önemli aşama kaydettiğini bildiren Prof. Dr. Çetinsaya, ancak özellikle akademik kadro ve yakın gelecekte sayıları 8 milyonu bulacak uluslararası öğrenci pazarından pay alma noktasında eksiklikler bulunduğunu ifade etti.

Programın akşam bölümünde ise, yemekli forum düzenlendi. Katılımcıların da iştirak ettiği karşılıklı soru cevap şeklinde geçen yemekte özellikle lisanüstü eğitimin ve  öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı.

15/05/2014 – EH

 
1.115 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.