11.Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu Sona Erdi

11.Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu Sona Erdi
15.10.2011
878
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen 11. Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu sona erdi.

13-14 Ekim tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 11. Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu’nda 200’e yakın akademisyen tarafından 163 bildiri sunuldu.

Bu yılki teması gönüllülük ve hoşgörü olan Sempozyumda dil ve dil eğitimi, dilbilim, dil, yazın, üslup ve şair-yazar ilişkisi, yazın, yazınbilim ve yazın eğitimi, deyişbilim (üslup), çeviri, çeviribilim, karşılaştırmalı dil veya yazın, kültürlerarasılık, disiplinler arasılık gibi konular ele alındı.

Kapanış oturumunda konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, sempozyuma uluslararası katılımın olduğuna dikkat çekti. Emeği geçenlere teşekkür eden Öztürk “Öğrencilerimiz bu sempozyumda yeni bilgiler, yeni görüşler, yeni öğretmenler tanıdılar. Kendilerini akademisyenliğe hazırlamalarında bilgi almak yerine onları eleştirebilecek hocalarının da olduğunu bilmeleri gerekir. Bu sempozyumlar herkesin hanesine katkı sağlamaktadır. Bir dahaki sene burada olsa tekrar altından başarılı bir şekilde kalkarız.” dedi.

15/10/2011 – SAÜ BHİM

 


878 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.