Tez Yazımı ve Atıfların Önemi Çalıştayı

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi Çalıştayı
19.04.2024
487
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda ‘’ Tez Yazımı ve Atıfların Önemi Çalıştayı ‘’ düzenlendi.

Açılış konuşmasını Araştırma Dekanlığı Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu yaptı. Emiroğlu.” Bugün size tez yazımı ile ilgili deneyimli hocalarımız tarafından önemli hususlar aktarılacak. Aynı zamanda atıf verme ile ilgili kritik noktalar sizinle paylaşılacak. Normalde bu süreçler akademisyenler tarafından yaşanılarak öğreniliyor ve bazen yanlış usuller ile öğreniyoruz, bu bilgileri en doğru ağızdan alacak olmanız beni de heyecanlandırıyor”. dedi.

İki oturumda gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda sunumu Clarivate Ortadoğu ve Avrupa Eğitim Direktörü Marka Estruch gerçekleştirdi. Estruch, ProQuest platformunun tez yazımına nasıl yardımcı olduğu hakkında bilgi verdi.

İkinci sunumu Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Özkan Toplan yaptı. Toplan, sunumunda tez yazarken dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

Çalıştayın ikinci oturumunda Clarivate Kıdemli Müşteri Başarı Müdürü Derya Soğuksu ve Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Tamer sunumlarını gerçekleştirdiler.

Tamer,  sunumunda bilimsel çalışmalarda atıf verme ve önemi konusunda bilgi verdi.

Çalıştay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan’ın katılımcılara plaket ve teşekkür belgelerini takdimi ile sona erdi.

Haber – Fotoğraf : Eren Artan


487 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.