Üniversitemiz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü Ağırladı

25.03.2024

Kocaeli Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü üniversitemiz öğrencileri ile iftar etti ve sonrası keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza al: “Bugün bu çadırda ikinci toplantımız, ilk toplantımızı ilk astronotumuz ve TÜBİTAK başkanımız ile yaptık. Bugünde çok değerli bir hocamız var. Yoğun çalışma temposunda buraya teşrif ettiler üniversitemizi, kampüsümüzü ve mekanımızı onurlandırdılar.” dedi. Söyleşide kendi eğitim, öğretim ve yaşadıkları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Sadettin Hülagü: “Buraya bir siyasetçi kimliği ile gelmedim. Buraya kendim ile ilgili birkaç şey anlatmak için geldim” dedi.
Konuşmasında eğitimden sanata derin bilgi birikimini öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Hülagü; yabancı dil konusunun çok önemli olduğunu, öğrencilerin mutlaka kültürel faaliyetlerde bulunmasını, bol bol kitap okumalarını ve bir disiplin içerisinde çalışmayı öğrenmeleri konularında tavsiyelerde bulundu.
Söyleşi programı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.