11. Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu Başladı

11. Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu Başladı
13.10.2011
744
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu başladı.

Gönüllülük ve hoşgörü temasıyla düzenlenen Sempozyum, Türkiye’den ve dünyadan yazarları ve bilim adamlarını Sakarya’da buluşturuyor.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyum 2 gün sürecek.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk UNESCO’nun gönüllülük yılı olarak ilan ettiği 2011 yılında Sakarya Üniversitesi’nin Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu’nda dil, yazın, kültür, kültürlerarasılık, eğitim, deyişbilim ve çeviri alanlarında bilimsel araştırma, bilgi toplumu oluşturma, bilimsel çalışmalarda ‘gönüllülük’ ve ‘hoşgorüye’ önem verdiklerini dile getirdi.

Açılışta bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyada eğitim-öğretimde rağbet gören kavramların bizim kültürümüzde olduğunu belirterek “ Dünyada, hayat boyu öğrenme, uluslararasılaşma, rekabet, iletişim becerileri gibi kavramla öne çıkıyor. Küreselleşmeyle ortaya çıkan, herkesin peşinden koştuğu bu kavramlar bir şekilde kültürümüzde var. Geçişmişimizde bu konularla ilgili hususların ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü eğitim öğretimin merkezine oturduğu bu kavramları yeni kavramlarmış alıp kullanıyoruz.”

Artık eğitim-öğretimde sadece mesleki bilgilerin yeterli olmadığını vurgulayan Elmas, “Dünyada artık eğitim öğretimde de kişilerin kazanması gereken beceriler de öne çıkmaya başladı. Yani üniversitede kişiler sadece mesleğine ait bilgi ve becerilerin yanı sıra dünyada geçerli olacak, dünya vatandaşı olacak yetkinlikleri de kazanması gerektiği çıktı. Bu yetkinliklerin başında da iletişim becerisi geliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından emekli olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Binnaz Baytekin, Prof. Dr. Neşe Onural, Prof. Dr. Selçuk Ünlü, Prof. Dr. Ünsal Özünlü, Prof. Dr. Orhan Okay ve Prof. Dr. Şara Sayın’a hizmetlerinin anısına plaket verildi.

Türkçe, Almanca ve Fransızca yaklaşık 107 bildirinin sunulacağı Sempozyumda, dil ve dil eğitimi, dilbilim, dil, yazın, üslup ve şair-yazar ilişkisi, yazın, yazınbilim ve yazın eğitimi, deyişbilim (üslup), çeviri, çeviribilim, karşılaştırmalı dil veya yazın, kültürlerarasılık, disiplinler arasılık gibi konular ele alınacak.

12/10/2011 –  SAÜ BHİM

Tüm fotoğraflar için tıklayınız:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.262285553816465.70612.197059567005731&type=1
744 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.