Sanal Değil, Sosyal Ol

Sanal Değil, Sosyal Ol
22.12.2016
829
A+
A-

Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda sosyal medya hesaplarının etkilerine dikkat çekmek amacıyla “Sosyal Medya’ya Bir Gün Ara Ver” isimli bir sosyal sorumluluk kampanyası düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri dikkat çekici bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdi. Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ezgi Tanrıverdi koordinatörlüğünde uygulanan programda öğrenciler bir gün boyunca sohbet ederek, satranç oynayarak ve kitap okuyarak vakit geçirdi.

Adı sosyal medya olduğu halde uygulamaların sosyalleşmeyi olumsuz etkilediğine dikkat çekilen projede, özellikle gençlerin yüz yüze iletişimlere daha fazla açık olmaları gerektiği vurgulandı. “Sanal Değil, Sosyal Alem” sloganıyla öğrencilerin ilgisini çeken sosyal sorumluluk projesinde öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Projenin yaygınlaşması gerektiğini belirten öğrenciler, “Arkadaşlarla buluşuyoruz, ancak bir bakıyoruz herkes sosyal medyada iletişim halinde, halbuki amaç iletişimse yanımızdakiyle kurmalıyız. Ancak gün geçtikçe yüz yüze konuşmayı beceremez hale geleceğiz. O nedenle tüm gençlere tavsiyemiz, gerçek hayatta etkinliklerde yer almalarıdır” ifadelerini kullandı.

22.12.2016 – YC


829 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.